Hovedretter

Laks med pistacie-crust og quinoasalat med tranebær og æble

Det her er en af mine bedste opskrifter med laks! Fisken får en fantastisk smag fra den sprøde crust, der er fyldt med friske krydderurter. Her får du opskriften på laks med pistacie-crust og quinoasalat med tranebær og æble

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 20 min
Tid i alt: 50 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

800 g fersk lakseside
olie til fadet, f.eks. olivenolie

PISTACIE-CRUST

100 g usaltede pistacienødder
25 g parmesan
skal af 1 usprøjtet citron
3 fed hvidløg
1 håndfuld mynte
1 håndfuld persille
2 spsk. kapers
3 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber

QUINOASALAT

3 dl sort quinoa
¼ rødkål
1 rødløg
1 rødt æble
1 dl tørrede tranebær

SENNEPSDRESSING

2 spsk. æblecidereddike
3 spsk. olivenolie
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. honning
salt og friskkværnet peber

Opskrift - sådan laver du laks med pistacie-crust og quinoasalat med tranebær og æble 

 
1. PISTACIE-CRUST: Hak pistacienødder fint. Riv parmesan fint. Riv citronskal, og pil og riv hvidløg fint. Hak krydderurter og kapers fint. Bland det hele i en skål, og rør olie, salt og peber i.
 
2. Læg laksesiden i et ovnfast fad smurt med olie. Fordel pistacie-crust oven på laksen, og tryk det godt fast i kødet. Bag laksen i en 200° varm ovn i 20 minutter, til den er gennemstegt, gylden og sprød.
 
3. QUINOASALAT: Skyl quinoa i en sigte, og kog den i letsaltet vand i 15-20 minutter. Afkøl. Skyl og snit rødkål helt fint, gerne på et mandolinjern. Pil rødløg, og skær det i papirtynde både. Skyl og halvér æblet, fjern kernehuset, og skær æblet i papirtynde både. Vend rødløg, æble og tranebær med sort quinoa og rødkål.
 
4. SENNEPSDRESSING: Rør alle ingredienser til dressingen sammen, og vend sammen med quinoasalaten i en skål. Servér salaten som tilbehør til laksen.
 
TIP: Quinoa har et højt indhold af fibre og aminosyrer og er et fint alternativ til ris og pasta.
 
 
Læs mere om: