Torsdag, 23. januar 2014 - 7:45 - af Mai Knauer, Foto: Columbus Leth
Laks med edamamebønner og misodressing til 4 personer (30 min)
Alle bønner indeholder masser af kostfibre og proteiner – også de lækre grønne sojabønner (edamame), som du måske kender fra sushirestauranterne. Edamame-bønnerne kan købes på frost i asiatiske fødevarebutikker og skal blot have et hurtigt opkog.
INGREDIENSER
800 g laksefilet med skind
olivenolie til stegning
salt og friskkværnet peber
1 spsk. sesamolie
1 spsk. olivenolie
1 spsk. sesamfrø
400 g edamamebønner (fra frost)
1 spsk. groft salt
MISODRESSING
2 spsk. misopasta
1 spsk. sesamolie
3 spsk. risvineddike
1 tsk. sukker
2 spsk. vand
TILBEHØR
kogte ris eller nudler
Opskrift - sådan laver du laks med edamamebønner og misodressing
1. Misodressing: Rør alle ingredienserne til misodressingen sammen i en skål.
2. Bring en gryde med vand i kog til edamamebønnerne.
3. Smør skindsiden af laksen med olivenolie; drys med salt og peber, og steg laksen på panden med skindsiden nedad i 4 minutter. Vend laksen, og steg den i 3-4 minutter på den anden side. Tag laksen af panden, og læg alufolie over, så den holder sig varm.
4. Rengør panden. Varm den op med sesamolie og sesamfrø i ca. 1 minut. Tag panden fra varmen. Kom edamamebønnerne i gryden med det kogende vand, og lad dem koge i ca. 4 minutter. Hæld vandet fra, og vend dem med salt og de ristede sesamfrø.
5. Servér laksen med edamamebønner, misodressing og kogte ris eller nudler.