Hovedretter

Laks med edamamebønnemos og salat med hindbær

Lækker laks med edamamebønnemos er skøn sommermad. Dryp evt. den grønne bønnemos med masser af citronsaft ved bordet. Her får du opskriften på laks med edamamebønnemos og salat med hindbær

Laks med edamamebønnemos og salat med hindbær til 4 personer

Tid: 25 minutter. Ovntid: 15 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE
4 laksebøffer
1 spsk. rapsolie
skal af 1 limefrugt
1 fed hvidløg
½ bundt basilikum
salt og friskkværnet peber
 
EDAMAMEBØNNEMOS
400 g edamamebønner uden bælg (fra frost, optøede)
1 dåse kikærter (400 g)
2 små fed hvidløg
4 spsk. cremefraiche 18 %, gerne fra Thise
salt og friskkværnet peber
 
SALAT MED HINDBÆR
2 hjertesalater
1 bundt nye gulerødder (gem 2 gulerødder til fredagens ret)
½ dl rapsolie
3 spsk. balsamicoeddike
1 tsk. sukker
salt og friskkværnet peber
125 g friske hindbær
½ bundt basilikum
 
PRØV OGSÅ: Fennikelsalat med røget laks og rugbrødschips
 

Opskrift - sådan laver du laks med edamamebønnemos og salat med hindbær 

 
1. Tænd ovnen på 180°. Læg laksebøfferne i et ovnfast fad. Rør olie, fintrevet limeskal, knust hvidløg og hakket basilikum sammen, og dryp det over laksebøfferne. Krydr med salt og peber, og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter, til de er akkurat gennemtilberedte.
 
2. EDAMAMEBØNNEMOS: Blend edamamebønner og kikærter godt sammen med en stavblender eller i en minihakker. Tilsæt knust hvidløg, og blend igen. Rør mosen sammen med cremefraiche. Krydr med salt og peber.
 
3. SALAT MED HINDBÆR: Skyl salaterne, og pluk dem i grove stykker. Rens gulerødderne, og blanchér dem i spilkogende saltet vand i 1-2 minutter. Afkøl dem i koldt vand. Rør en dressing af olie, balsamico, sukker, salt og peber. Vend gulerødder og salat i dressingen, og drys med friske hindbær og basilikumblade. Servér med bagt laks og edamamebønnemos.
 
Få mere mad-inspiration i Faktas tilbudsavis
 

Alle varerne til madplanen kan købes i Fakta – Få indkøbslisten her

 

UGENS OPSKRIFTER

 

Mandag: Sommersandwich med avocado og hytteost - Få opskriften her

Onsdag: Kyllingehakkebøf og græsk salat med mozzarella - Få opskriften her

Torsdag: Bøf med stegte grøntsager og bagte kartofler - Få opskriften her

Fredag: Grillpølser og melonsalat med blåbær og spinat - Få opskriften her