Torsdag, 30. juni 2016 - 7:43 - af Camilla Zarah Lawes, Foto: Columbus Leth
Laks med edamamebønnemos og salat med hindbær til 4 personer
Tid: 25 minutter. Ovntid: 15 minutter
DET SKAL DU BRUGE
4 laksebøffer
1 spsk. rapsolie
skal af 1 limefrugt
1 fed hvidløg
½ bundt basilikum
salt og friskkværnet peber
EDAMAMEBØNNEMOS
400 g edamamebønner uden bælg (fra frost, optøede)
1 dåse kikærter (400 g)
2 små fed hvidløg
4 spsk. cremefraiche 18 %, gerne fra Thise
salt og friskkværnet peber
SALAT MED HINDBÆR
2 hjertesalater
1 bundt nye gulerødder (gem 2 gulerødder til fredagens ret)
½ dl rapsolie
3 spsk. balsamicoeddike
1 tsk. sukker
salt og friskkværnet peber
125 g friske hindbær
½ bundt basilikum
Opskrift - sådan laver du laks med edamamebønnemos og salat med hindbær
1. Tænd ovnen på 180°. Læg laksebøfferne i et ovnfast fad. Rør olie, fintrevet limeskal, knust hvidløg og hakket basilikum sammen, og dryp det over laksebøfferne. Krydr med salt og peber, og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter, til de er akkurat gennemtilberedte.
2. EDAMAMEBØNNEMOS: Blend edamamebønner og kikærter godt sammen med en stavblender eller i en minihakker. Tilsæt knust hvidløg, og blend igen. Rør mosen sammen med cremefraiche. Krydr med salt og peber.
3. SALAT MED HINDBÆR: Skyl salaterne, og pluk dem i grove stykker. Rens gulerødderne, og blanchér dem i spilkogende saltet vand i 1-2 minutter. Afkøl dem i koldt vand. Rør en dressing af olie, balsamico, sukker, salt og peber. Vend gulerødder og salat i dressingen, og drys med friske hindbær og basilikumblade. Servér med bagt laks og edamamebønnemos.
Mandag: Sommersandwich med avocado og hytteost - Få opskriften her
Onsdag: Kyllingehakkebøf og græsk salat med mozzarella - Få opskriften her
Torsdag: Bøf med stegte grøntsager og bagte kartofler - Få opskriften her
Fredag: Grillpølser og melonsalat med blåbær og spinat - Få opskriften her
