kyllingesuppe
Hovedretter

Kyllingesuppe med to slags kål og shiitakesvampe

Rødkål og rosenkål skal kun lige varmes op i den hede suppe, så sprødheden bevares.Her får du opskriften på kyllingesuppe med to slags kål og shiitakesvampe

Kyllingesuppe med to slags kål og shiitakesvampe til 4 personer

Tid: 30 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE TIL KYLLINGESUPPE
400 g kyllingebrystfilet (ca. 2 stk.)
1½ l hønsebouillon
100 g glasnudler
2 skalotteløg
300 g rosenkål
100 g rødkål
100 g shiitakesvampe
1 spsk. sød sojasauce (f.eks. ketjap manis)
½ tsk. tørrede chiliflager
salt og friskkværnet peber
 
TIL SERVERING
4 stykker groft brød
evt. brøndkarse
 
En godt alternativ til kyllingesuppe kan være en lun og lækker tom yam-suppe med rejer - få opskriften her
 

Opskrift - sådan laver du kyllingesuppe med to slags kål og shiitakesvampe 

 
Skær kyllingefileterne i mundrette tern. Bring bouillon og kyllingekød i kog, og lad det koge i gryden i ca. 10 minutter. Fjern skum fra overfladen af suppen med en ske. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken.
Pil løgene, og skær dem i tynde skiver. Rens rosenkål, og del dem i to. Snit rødkålen fint. Rens svampene. Vend løg, rosenkål, rødkål og svampe i suppen, rør sojasauce i, og krydr med chiliflager, salt og peber. Rør de kogte nudler i suppen inden servering. Servér kyllingesuppe med brød og evt. et drys brøndkarse.
 
TIP: De japanske shiitakesvampe har en nøddeagtig smag og er en af verdens mest dyrkede svampe.
 
Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Kyllingebryst med mandler, ananassalsa og ris - Få opskriften her

Tirsdag: Andebryst med sød sojasauce og grøn linsesalat - Få opskriften her

Onsdag: Chili con carne med edamamebønner - Få opskriften her

Fredag: Ribbenssteg med sprøde kartofler, syltede rødløg og estragonmayonnaise - Få opskriften her

 
madplan