Hovedretter

Kyllingespyd med peanutdip og sprøde grøntsager

Server kun peanutdippen til børn, der er fyldt 12 måneder

Tid: 30 minutter
Antal personer: 4
Fra: 12 måneder

Kyllingespyd:
• 2 spsk. sojasauce
• 1 tsk. rapsolie
• 250-300 g kyllingeinderfileter
• 8 små træspyd

Sprøde grøntsager:
• 1 stort bundt asparges
• 1 bundt små, nye gulerødder med top
• 1 agurk
• 250 g cherrytomater
• ½ kg ærter i bælg eller 150 g sukkerærter

Tilbehør:
• 800 g nye kartofler
• 1 dl sød chilisauce (mest til voksne)

Voksenpeanutdip (Må kun serveres til børn over 12 måneder):
• 4 cm frisk ingefær
• 2 fed hvidløg
• ¾ dl peanutbutter
• 2 spsk. sojasauce
• 1 spsk. honning
• 1 dl vand

1. Tilbehør: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 15 minutter.

2. Kyllingespyd: Rør honning, soja og olie sammen i en skål. Vend kyllingekødet heri, og lad det trække i 15 minutter.

3. Peanutdip: Skræl ingefærstykket, og riv det på den fine side af rivejernet. Pil hvidløget, og riv også det fint. Rør peanutbutter, ingefær, hvidløg, soja og honning sammen i en skål. Rør vandet i lidt ad gangen.

4. Kyllingespyd, fortsat: Sæt kødet på spyd, og steg dem på en varm grill eller (grill)pande i ca. 2 minutter på hver side. Kødet skal være gennemstegt.

5. Sprøde grøntsager: Knæk den nederste, træede ende af aspargeserne, og kog aspargeserne i letsaltet vand i 3-4 minutter. Lad dem køle af under koldt vand, og lad dem dryppe godt af. Skrub eller skræl gulerødderne, og lad et par centimeter af toppen sidde på. Skyl agurken, og skær den i bjælker. Skyl tomater og ærter. Server alle grøntsagerne sammen på et fad.

6. Server kyllingespyddene med de sprøde grøntsager, peanutdip, sød chilisauce og kogte kartofler.

Kyllingespyd med peanutdip og sprøde grøntsager er en del af opskriftssamlingen Grøntsager under cover - se de andre lækre opskrifter her!

Eller prøv:
Broccolidip

Læs mere om: