kyllingenuggets
Hovedretter

Kyllingenuggets med ovnbagte kartofler og bbq-sauce

Fastfood kan sagtens laves uden for mange kalorier og stadig bevare den uimodståelige smag og sprødhed. Her får du opskriften på kyllingenuggets med ovnbagte kartofler og bbq-sauce

Forberedelsestid: 35 min
Tilberedelsestid: 30 min
Tid i alt: 1 t og 5 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

500 g kyllingebrystfilet
150 g cornflakes
2 dl majsmel
1 tsk. salt
2 æg

OVNBAGTE KARTOFLER

4 bagekartofler
1 spsk. olivenolie
½ tsk. salt

BARBECUESAUCE

140 g koncentreret tomatpuré
4 spsk. ahornsirup
4 spsk. olivenolie
2 spsk. æblecidereddike
1 tsk. røget paprika
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. tørrede chiliflager
1 tsk. salt

TIL SERVERING

1 grønt hovedsalat
300 g gulerødder
1 agurk

Opskrift - sådan laver du kyllingenuggets med ovnbagte kartofler og bbq-sauce 

1. OVNBAGTE KARTOFLER: Tænd ovnen på 200° varmluft. Skrub kartoflerne, og skær dem i stave. Vend dem med olie og salt, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er gyldne og sprøde.
 
2. Skær kyllingebrystfileter i mundrette stykker. Knus cornflakes i en foodprocessor, eller læg dem i en pose, og knus dem med en kagerulle. Vend kyllingestykkerne i en blanding af majsmel og salt. Vend dem derefter i sammenpisket æg og til sidst i knuste cornflakes. Fordel de panerede nuggets på en ny bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen sammen med kartoflerne i ca. 15 minutter, til de er gyldne og gennemstegte.
 
3. BARBECUESAUCE: Bland alle ingredienserne sammen, og smag til.
 
4. SERVERING: Skyl og pluk salaten. Skræl gulerødder, skyl agurk, og skær begge dele i stave. Servér nuggets med ovnbagte kartofler, barbecuesauce, grøntsagsstave og salatblade.