Hovedretter

Kyllingelår med rosmarin og ovnstegte kartofler

Det er rimelig nemt at fjerne benet fra kyllingelårene, men du kan også være heldig at finde dem udbenede (brug evt. hele kyllingeoverlår, og lad appelsin og rosmarin stege med i bradepanden). Få opskriften på kyllingelår med rosmarin og ovnstegte kartofler

Kyllingelår med rosmarin og ovnstegte kartofler 

Tid: 20 minutter. Ovntid: 35 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE TIL KYLLINGELÅR
8 kyllingeoverlår
saft og skal af 1 usprøjtet 
appelsin
1 bundt rosmarin
4 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
salt og friskkværnet peber
 
OVNSTEGTE KARTOFLER
500 g små kartofler
2 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
3 kviste rosmarin
 
KÅLSALAT
200 g grønkål
200 g rødkål
2 æbler
2 spsk. æbleeddike
4 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
 
PRØV OGSÅ: Panerede kyllingelår med stegte kartofler og fennikelsalat
 

Opskrift - sådan laver du kyllingelår med rosmarin og ovnstegte kartofler 

 
1. Kyllingelår: Tænd ovnen på 200°. Fjern benet fra kyllingelårene. Riv appelsinskallen fint ned i en skål. Pres saft af ½ appelsin udover. Skær den anden halvdel af appelsinen i tynde skiver. Fyld de udbenede kyllingelår med rosmarinkviste og appelsinskiver. Læg dem med sammenføjningen nedad i en bradepande. Bland olie, presset hvidløg, salt og peber i skålen med appelsinsaft og -skal. Hæld marinaden over kyllingelårene.
 
2. Ovnstegte kartofler: Skrub kartoflerne, og læg dem i en lille bradepande. Dryp med olie, og krydr med salt og peber. Drys med friskhakket rosmarin. Steg kylling og kartofler i ovnen i ca. 35 minutter.
 
3. Kålsalat: Skyl, rib og hak grønkålen. Snit rødkålen helt fint. Skyl æbler, og skær dem i både. Bland kål og æbler sammen i en skål. Rør en dressing af eddike, olie, salt og peber, og vend den i salaten. Servér som tilbehør til kyllingelår og kartofler.
 
TIP: Luk evt. de fyldte lår med en kødnål eller en tandstikker af træ, før de sættes i ovnen
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Jordskokkesuppe med porrer og sprød parmaskinke - Få opskriften her

Onsdag: Laks stegt i soja med nudelsalat - Få opskriften her

Torsdag: Koteletter med appelsinmarinerede gulerødder og boghvedekerner - Få opskriften her

Fredag: Oksebøffer med røsti og sprød salat med glaskål, rosenkål og æbler - Få opskriften her