Hovedretter

Kyllingelår med polentafritter, bagte tomater og aïoli

Afkølet polenta kan skæres ud og steges som pomfritter. Fritterne er lette at lave, og så smager de helt fantastisk – særligt når de dyppes i aïoli. Her får du opskriften på kyllingelår med polentafritter, bagte tomater og aïoli

Kyllingelår med polentafritter, bagte tomater og aïoli 

Tid: 20 minutter. Ovntid: 35 minutter. Hviletid: Mindst 2 timer 
Antal personer: 4 
 
DET SKAL DU BRUGE
4 hele kyllingelår (med overlår)
salt og friskkværnet peber
500 g cherrytomater 
friskrevet parmesan til servering
timiankviste til servering
 
 
POLENTAFRITTER
250 g majsgryn til polenta, f.eks. fra Urtekram (eller polenta fra dagen før)
1¼ l vand
1 knsp. salt
1 dl friskrevet parmesan
friskkværnet peber
olivenolie
 
AÏOLI
1 æggeblomme
evt. en smule æggehvide
1 tsk. dijonsennep
2 spsk. citronsaft
3 fed hvidløg, knuste
½ tsk. salt
½ dl olivenolie
1-1½ smagsneutral olie
 
PRØV OGSÅ: Sesamstegt kyllingelår med grillet grøntsagssalat
 

Opskrift - sådan laver du kyllingelår med polentafritter, bagte tomater og aïoli 

 
1. POLENTAFRITTER: Hæld majsgryn og salt i kogende vand under omrøring. Kog i ca. 15 minutter, til grøden er cremet. Rør revet parmesan i, og smag til med salt og peber. Hæld polentaen i et fad smurt med olie, og lad den stivne på køl i mindst 2 timer, gerne natten over. 
 
2. Tænd ovnen på 200°. Krydr kyllingelårene med salt og peber, og læg dem i et ovnfast fad. Fordel tomaterne ved siden af, og steg kød og tomater i ovnen i ca. 35 minutter, eller indtil kødet er gennemstegt. 
 
3. POLENTAFRITTER, FORTSAT: Skær den stivnede polenta ud i fritter, og læg dem på en  bageplade med bagepapir. Dryp olie over, og krydr med salt. Bag fritterne i ca. 30 minutter, indtil de er gyldne og sprøde. Drys med friskrevet parmesan og timian. 
 
4. AÏOLI: Pisk æggeblomme, sennep, citronsaft, hvidløg og salt sammen (ønsker du en mere let og luftig aïoli, kan du tilføje lidt æggehvide). Tilsæt langsomt olien i en tynd stråle, mens du pisker med elpisker. Tilsæt langsomt den smagsneutrale olie, mens du pisker, indtil du opnår den ønskede konsistens. Smag til.
 
TIP: Hvis der er aïoli tilovers, kan du servere den til fredagens måltid.