Kyllingefad med polenta og tomater
Hovedretter

Kyllingefad med polenta og tomater

Der er ikke noget nemmere end at placere alle ingredienser i et fad og lade dem simre i ovnen. Så kan du snart sætte tænderne i saftig kylling med smørbløde majsgryn. Her får du opskriften på kyllingefad med polenta og tomater

Tid i alt: 35 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

1 parteret kylling
2 rødløg
500 g cherrytomater
1 glas blandede oliven
150 g fetaost
1 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber

POLENTA

250 g majsgryn til polenta, f.eks. fra Urtekram
1 knsp. salt
1¼ l kogende vand
50 g feta
salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

bredbladet persille

Opskrift - sådan laver du kyllingefad med polenta og tomater 

 
1. POLENTA: Hæld majsgryn og salt i en gryde med kogende vand, under omrøring. Kog i ca. 15 minutter, til grøden er cremet. Rør smuldret fetaost i, og smag til med salt og peber.
 
2. Tænd ovnen på 180°. Fordel polentagrøden i bunden af et smurt ovnfast fad, og fordel kyllingestykkerne ovenpå. Pil rødløg, og skær dem i både. Skyl og halvér cherrytomaterne. Fordel rødløg, tomater, oliven og smuldret feta over fadet. Dryp olie over, og krydr godt med salt og peber. Bag fadet i ovnen i ca. 40 minutter, til kyllingekødet er gennemstegt.
 
3. SERVERING: Skyl og hak persillen, og drys den over fadet. Servér straks.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Sesampaneret rødspætte med mormorslaw – Få opskriften her

Tirsdag: Rugbrødssandwich med spinathummus, halloumi og figner – Få opskriften her

Torsdag: Svampetærte med bacon og timian – Få opskriften her

Fredag: Ribeye med sesamkartofler og aïoli – Få opskriften her

 
Læs mere om: