Hovedretter
Kyllingebryst med søde kartofler og grøntsagsstave
Søde kartofler har en mild smag, så sørg for at krydre dem godt. Her får du opskriften på kyllingebryst med søde kartofler og grøntsagsstave
Tirsdag, 22. marts 2016 - 7:05 - af Camilla Zarah Lawes, Foto: Columbus Leth
Kyllingebryst med søde kartofler og grøntsagsstave til 4 personer
Tid: 35 minutter. Ovntid: 30 minutter
DET SKAL DU BRUGE TIL KYLLINGEBRYST MED SØDE KARTOFLER OG GRØNTSAGSSTAVE
4 kyllingebrystfileter
1 spsk. solsikkeolie til stegning
frisk timian
salt og friskkværnet peber
SØDE KARTOFLER
600 g søde kartofler
1 spsk. solsikkeolie
1 spsk. tørrede chiliflager
1 spsk. spidskommen
salt
GRØNTSAGSSTAVE
½ agurk
6 stilke bladselleri
4 gulerødder
YOGHURTDRESSING
200 ml græsk yoghurt
1 tsk. knust spidskommen
salt
saft af ½ citron
1 tsk. tørrede chiliflager
Opskrift - sådan laver du kyllingebryst med søde kartofler og grøntsagsstave
1. Søde kartofler: Tænd ovnen på 180°. Skræl kartoflerne, og skær dem i grove stykker. Fordel dem på en bageplade med bagepapir. Dryp med olie, og krydr med chiliflager, spidskommen og salt. Steg kartoflerne i ovnen i 30 minutter.
2. Kyllingebryst: Brun kyllingefileterne på begge sider i olie på en (grill)pande. Krydr med timian, salt og peber. Lad dem stege færdig i ovnen sammen med kartoflerne de sidste 10 minutter.
3. Grøntsagsstave: Skyl agurk og bladselleri. Skræl gulerødderne. Skær grøntsagerne i stave.
4. Yoghurtdressing: Rør ingredienserne til dressingen sammen, og servér den som tilbehør til retten