Hovedretter

Kyllingebryst med søde kartofler og grøntsagsstave

Søde kartofler har en mild smag, så sørg for at krydre dem godt. Her får du opskriften på kyllingebryst med søde kartofler og grøntsagsstave

Kyllingebryst med søde kartofler og grøntsagsstave til 4 personer

Tid: 35 minutter. Ovntid: 30 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE TIL KYLLINGEBRYST MED SØDE KARTOFLER OG GRØNTSAGSSTAVE
 
4 kyllingebrystfileter
1 spsk. solsikkeolie til stegning
frisk timian
salt og friskkværnet peber
 
SØDE KARTOFLER
600 g søde kartofler
1 spsk. solsikkeolie
1 spsk. tørrede chiliflager
1 spsk. spidskommen
salt
 
GRØNTSAGSSTAVE
½ agurk
6 stilke bladselleri
4 gulerødder
 
YOGHURTDRESSING
200 ml græsk yoghurt
1 tsk. knust spidskommen
salt
saft af ½ citron
1 tsk. tørrede chiliflager
 
PRØV OGSÅ: Kyllingebryst spinatsalat med syltet ingefær
 

Opskrift - sådan laver du kyllingebryst med søde kartofler og grøntsagsstave

 
1. Søde kartofler: Tænd ovnen på 180°. Skræl kartoflerne, og skær dem i grove stykker. Fordel dem på en bageplade med bagepapir. Dryp med olie, og krydr med chiliflager, spidskommen og salt. Steg kartoflerne i ovnen i 30 minutter.
 
2. Kyllingebryst: Brun kyllingefileterne på begge sider i olie på en (grill)pande. Krydr med timian, salt og peber. Lad dem stege færdig i ovnen sammen med kartoflerne de sidste 10 minutter.
 
3. Grøntsagsstave: Skyl agurk og bladselleri. Skræl gulerødderne. Skær grøntsagerne i stave.
 
4. Yoghurtdressing: Rør ingredienserne til dressingen sammen, og servér den som tilbehør til retten
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Salat med tun, edamamebønner, fennikel og æg - Få opskriften her

Tirsdag: Spanske kødboller i krydret tomatsauce med oliven og peberfrugter - Få opskriften her

Torsdag: Torskefilet med sprød top, stegte rodfrugter og agurkecreme - Få opskriften her

Fredag: Peberbøf med grillet grønt og paprikadressing - Få opskriften her