DET SKAL DU BRUGE
500 g kyllingebrystfilet
1 løg
2 fed hvidløg
2 laurbærblade
1 tsk. hele peberkorn
2 tsk. flagesalt
½ l vand
RUGKERNESALAT
4 dl hele rug/speltkerner
1 rødløg
2 pærer
100 g frisk spinat
VANILJEDRESSING
3 spsk. balsamicoeddike
2 spsk. olivenolie
½ tsk. vaniljepulver eller korn af ½ vaniljestang
salt og friskkværnet peber
TIL SERVERING
50 g valnøddekerner
½ granatæble
50 g mild blåskimmelost
Opskrift - sådan laver du kyllinge-rugkernesalat med ost og vaniljedressing
1. Pil løg, og skær det i både. Pil hvidløg, og skær det i skiver. Hæld løg, hvidløg, laurbærblade, peberkorn, salt og vand i en gryde, og bring det i kog. Læg kyllingen i gryden, og lad den simre i 10 minutter. Tag kyllingen op, og skær et snit i den tykkeste filet for at tjekke, om den er færdig hele vejen igennem. Lad kyllingefileterne køle af, og riv derefter kødet i mundrette stykker med en gaffel eller med fingrene.
2. VANILJEDRESSING: Rør alle ingredienser til dressingen sammen.
3. RUGKERNESALAT: Kog rug- eller speltkerner møre efter anvisningen på pakken. Afkøl i en sigte. Pil rødløg, og skær det i papirtynde både. Skyl og skær pærerne i tynde både. Skyl og tør spinaten, og fordel spinat og de afkølede kerner på et salatfad. Vend vaniljedressingen i rugkernesalaten, og top med kylling, rødløg og pære. Vend let rundt.
4. SERVERING: Rist valnødderne på en tør pande, og hak dem groft. Halvér granatæblet, og pil kernerne ud. Fjern de hvide hinder. Pynt salaten med valnødder, små stykker af blåskimmelost og granatæblekerner.