Kylling med kartoffelbåde og jordbær-fennikel-salat
Hovedretter

Kylling med kartoffelbåde og jordbær-fennikel-salat

Intet slår et sommermåltid med søde jordbær og klassisk kylling, der kan nydes af alle generationer. Her får du opskriften på kylling med kartoffelbåde og jordbær-fennikel-salat

Forberedelsestid: 35 min
Tilberedelsestid: 1 t
Tid i alt: 1 t og 35 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

1 kylling
800 g kartofler
olivenolie
salt og friskkværnet peber

JORDBÆR-FENNIKEL-SALAT

100 g frisk babyspinat
1 fennikel
125 g jordbær

MORMORDRESSING

1 dl piskefløde
saften af ½ citron
½ spsk. honning
salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

1 dl græskarkerner

Opskrift - sådan laver du kylling med kartoffelbåde og jordbær-fennikel-salat 

 

1. Tænd ovnen på 180°. Tag kyllingen ud af køleskabet. Skrub kartoflerne, skær dem i kvarter, og fordel dem i et stort ovnfast fad eller en lille bradepande. Vend dem med olie, og krydr med salt og peber. Smør kyllingen ind i en smule olie, og krydr den godt med salt og peber. Læg kyllingen oven på kartoflerne i fadet. Sæt fadet i ovnen i ca. 1 time, til kyllingen er gennemstegt og kartoflerne møre.
 
2. JORDBÆR-FENNIKEL-SALAT: Skyl og tør spinaten. Rens fennikel og jordbær, skær fenniklen i tynde skiver på tværs, og halvér jordbærrene. Bland det i en skål.
 
3. MORMORDRESSING: Rør alle ingredienser sammen, og dryp dressingen over salaten.
 
4. SERVERING: Rist græskarkerner på en tør pande, og drys dem over salaten. Servér med kylling og kartoffelbåde.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Sommersalat med laks og butterbean-dip – Få opskriften her

Tirsdag: Græsk spanakopita – Få opskriften her

Onsdag: Marinerede koteletter med ristet rødbedesalat– Få opskriften her

Torsdag: Squashpasta med ristede tomater og pocherede æg – Få opskriften her