Hovedretter

Kylling med citronmayo og parmasan

Lav din mayo selv, det smager vidunderligt, eller smag en god færdig til. Bruger du æggehvider, bliver mayoen lidt lettere i konsistensen. Steg kogte lår sprøde med rasp på, eller steg strimler af kyllingebryst




(2 personer)
2 kogte kyllingelår eller 1 råt kyllingebryst i strimler
1 sammenpisket æg
4 spsk. grov rasp (gerne pankorasp)
1 nip st. spidskommen
olie til stegning
romainesalatblade, strimlede

MAYO:
1 bæger pasteuriserede æggeblommer
ELLER ½ bæger æggeblomme + ½ bæger æggehvide
2-3 spsk. oliven- eller rapsolie
1-2 spsk. citronsaft
+ lidt af skallen
½ fed hvidløg, presset
2 gulerødder i fine strimler (100-150 g)
1 stykke selleri i fine, tynde strimler (ca. 100 g)
3 spsk. fintrevet frisk parmesan

Mayo: Lad æggeblommerne få stuetemperatur i en skål eller blender. Kom salt i, og pisk olien i, lidt ad gangen, til en stiv mayo. Pisk citron og hvidløg i, og smag til, så den er ret syrlig. Kom gulerødder og selleri i kogende vand, til de akkurat bliver bløde. Kom dem i koldt vand, og lad dem dryppe godt af. Vend dem i mayoen (måske skal du kun bruge ²⁄3, gem resten). Anret på strimlet salat, og drys med masser af parmesan.

Vend kyllingen i æg, og bagefter i godt med krydret rasp. Tryk det godt fast. Vent 10 minutter, inden du steger dem gyldne i 3 cm olie på en pande. Læg et lunt lår eller gennemstegte kyllingestrimler på salaten.

Prøv også: Kylling med whisky, druer og vanilje >>

Læs mere om: