kylling
Hovedretter

Kylling i wok med edamamebønner og peanutbuttersauce

Denne wok er ikke kun en hverdagsfavorit, den er også perfekt serveret med en flaske kold hvidvin til en hyggelig venindemiddag. Her får du opskriften på kylling i wok med edamamebønner og peanutbuttersauce

Kylling i wok med edamamebønner og peanutbuttersauce 

Tid: 20 minutter
Antal personer: 4 
 
DET SKAL DU BRUGE
400 g kyllingeinderfilet eller 
kyllingebryst
300 g fuldkornsæggenudler eller sobanudler
200 g edamamebønner (uden bælg, fra frost)
1 broccoli
4 fed hvidløg
4-5 cm frisk ingefær
½-1 spsk. rød karrypasta
1 spsk. kokosolie (eller smagsneutral olie)
den fede del af 1 dåse kokosmælk
2 spsk. peanutbutter
2-4 spsk. fiskesauce
saft af ½-1 limefrugt
3 forårsløg
1 håndfuld saltede peanuts
frisk koriander
 
 
PRØV OGSÅ: Ovnstegt kylling med hvidløg og rodfrugter
 

Opskrift - sådan laver du kylling i wok med edamamebønner og peanutbuttersauce 

 
Skær kyllingekødet i mindre stykker, og sæt det til side. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og skyl dem i koldt vand, så de ikke klistrer sammen. Hæld kogende vand over edamamebønnerne, så de tør op. Skyl broccolien, del den i små buketter, og skær stokken i tynde stave. Riv hvidløg og ingefær, og svits det i kokosolie sammen med karrypasta – justér mængden af karrypasta, alt efter hvor stærk du ønsker retten. Tilsæt kyllingekødet, og brun det på alle sider. Tilsæt broccolien, og lad den stege med et par minutter, inden kokosmælk og peanutbutter kommes ved, og saucen røres sammen. Smag til med fiskesauce og limesaft, og tilsæt edamamebønner og nudler. Top wokretten med forårsløg skåret i skrå skiver samt peanuts og koriander. Servér straks, gerne med spisepinde.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

 

Mandag: Lun linsesalat med honningbagt feta – få opskriften her

Onsdag: Jordskokkesuppe med bacon-bønne-drys – få opskriften her

Torsdag: Lammesatay og blomkålssalat med abrikos og peanuts – få opskriften her

Fredag: Tunbøffer med ærtemos og wasabi-glaze – få opskriften her