kylling
Hovedretter

Kylling i kokos-karry

Sæt kylling i karry på menuen, og der vil ikke være langt mellem smilene ved bordet. Her får du opskriften på kylling i kokos-karry

Tid i alt: 45 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

1 hel kylling
salt og friskkværnet peber
1 spsk. kokosolie til stegning
2 små løg
1 cm frisk ingefær
3 fed hvidløg
2 gulerødder
2 røde peberfrugter
2 spsk. karry
2 dåser kokosmælk
saft af ½ limefrugt

TILBEHØR

4 dl basmatiris, gerne fuldkornsris

TIL SERVERING

1 usprøjtet æble
1 frisk rød chili
½ usprøjtet limefrugt
1 håndfuld frisk koriander
ristede kokosflager

Opskrift - sådan laver du kylling i kokos-karry 

1. Partér kyllingen, og krydr den med salt og peber. Brun stykkerne godt af i kokosolie i en tykbundet gryde eller stor pande med høje kanter. Pil løgene, og hak dem fint. Skræl ingefær, pil hvidløg, og riv begge dele. Tag kyllingestykkerne op, og læg dem til side. Svits løg, ingefær og hvidløg i kyllingefedtet, til løgene bliver klare. Skræl gulerødder, og skær dem i tern. Rens peberfrugter, og skær dem i skiver. Tilsæt gulerødder og peberfrugter sammen med karry. Vend rundt, og lad det stege, til det begynder at dufte. Rør kokosmælk i. Læg kyllingestykkerne i saucen, og lad retten simre i 30 minutter. Smag til med limesaft, salt og peber.

2. TILBEHØR: Kog ris efter anvisningen på pakken.
 
3. TIL SERVERING: Skyl æblet, og skær det i mindre tern. Rens chilien, og skær den i skiver. Skær limefrugt i skiver. Servér retten med ris, og top med æbletern, chili, lime, koriander og kokosflager.
 
TIP: Tilsæt gerne ekstra grøntsager såsom broccoli eller squash, hvis de gemmer sig i grøntsagsskuffen.