Hovedretter

Kylling danois

Dansk kylling med det hele – både hjemmelavet agurkesalat og rabarberkompot – det er godt. Ægte mormormad med lidt småjusteringer. Her får du opskriften på kylling danois

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 1 t og 10 min
Tid i alt: 1 t og 40 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

1 hel kylling
1 usprøjtet citron
2 håndfulde kruspersille
800 g små kartofler
8 stilke frisk rosmarin
3 spsk. olivenolie
salt og peber

AGURKESALAT

1 agurk
3 spsk. rapsolie
1 spsk. salt
2 spsk. finthakket frisk dild
1 usprøjtet citron

RABARBERKOMPOT

300 g rabarber
½ dl vand
100 g sukker
1 tsk. vaniljepulver

Opskrift - sådan laver kylling danois

 
1. Tænd ovnen på 180°. Krydr kyllingen med salt og peber både indeni og udenpå. Skær citronen i kvarter, og fyld kyllingen med citron og skyllet persille. Skrub og halvér kartoflerne, læg dem i en bradepande, og vend dem med rosmarin, olie, salt og peber. Læg kyllingen oven på kartoflerne, og steg det i ovnen i 60-70 minutter. Lad kyllingen trække i 10 minutter, før du parterer den.
 
2. AGURKESALAT: Skyl agurken, flæk den, og skrab kernerne ud. Skær agurken i skiver, og vend dem med olie, salt, dild, citronsaft og citronskal. Lad agurkesalaten trække i 15 minutter.
 
3. RABARBERKOMPOT: Rens rabarber, og skær dem i stykker på 3-4 cm. Læg dem i en gryde sammen med vand, og lad det koge op. Lad rabarberne koge i 5 minutter under låg. Tilsæt sukker og vaniljepulver, og lad det koge i yderligere 5 minutter uden låg. Lad rabarberkompotten køle lidt af, før du serverer den med kylling, kartofler og agurkesalat.
 
TIP: Hvis du bruger nye danske kartofler, har du måske mere lyst til at servere dem nykogte frem for at bage dem i ovnen.