Krydret lammegryde med linser
15. oktober 2012
Den kan med fordel laves i god tid, så smagen får lov at sætte sig. Er du ikke til lam, så brug oksekød eller f.eks. nakkefilet fra gris.
(6 personer)
1 kg lammekød skåret i medium terninger (kølle, culotte, bov)
2 spsk. hvedemel
1 tsk. tørrede chiliflager
1 spsk. aromatisk karry eller garam masala (indisk blandingskrydderi)
1 pæn kvist frisk rosmarin, hakket
1½ tsk. gurkemeje
2 tsk. groft salt og kværnet peber
3 spsk. olie
2 porrer i tykke skiver
3 gulerødder i tykke skiver
2 rødløg i store terninger
2 dl rødvin
ca. 4 dl hønse- eller lammebouillon/fond
30-40 g små faste pølser,
f.eks. chorizo eller chipolata
1½ dl grønne linser, skyllede
1 courgette i halve skiver
evt. frisk koriander eller persille
TILBEHØR:
godt brød til at suge saucen op med
Gnid kødet med mel og krydderier. Brun det godt i olien ad et par gange. Tag det op. Svits grøntsagerne, og kom kødet tilbage i gryden. Hæld vin over, og kog det lidt ind. Kom bouillon/fond over, og lad det småkoge under låg i 50 minutter. Kom pølser og de skyllede linser i, og lad det stege videre under låg i 20 minutter. Kom courgetterne i, og kog videre i en lille halv time, til linserne er møre og har jævnet retten lidt. Smag til, og drys evt. med koriander eller persille.
Prøv også: Lam og spinat i karry>>