https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/mad/hovedretter/2012/10/1241-lammegryde/1241-lammegryde-copy-2.jpg
Mad

Krydret lammegryde med linser

15. oktober 2012
af Susanne Palmqvist
Foto: Anders Schønnemann
Skøn gryderet, der giver varmen på en kølig dag. Den er måske ikke så køn, men det skal du nu ikke lade dig snyde af. Den gemmer på masser af smag, og linserne gør, at den også mætter


Den kan med fordel laves i god tid, så smagen får lov at sætte sig. Er du ikke til lam, så brug oksekød eller f.eks. nakkefilet fra gris.

(6 personer)
1 kg lammekød skåret i medium terninger (kølle, culotte, bov)
2 spsk. hvedemel
1 tsk. tørrede chiliflager
1 spsk. aromatisk karry eller garam masala (indisk blandingskrydderi)
1 pæn kvist frisk rosmarin, hakket
1½ tsk. gurkemeje
2 tsk. groft salt og kværnet peber
3 spsk. olie
2 porrer i tykke skiver
3 gulerødder i tykke skiver
2 rødløg i store terninger
2 dl rødvin
ca. 4 dl hønse- eller lammebouillon/fond
30-40 g små faste pølser,
f.eks. chorizo eller chipolata
1½ dl grønne linser, skyllede
1 courgette i halve skiver
evt. frisk koriander eller persille

TILBEHØR:
godt brød til at suge saucen op med

Gnid kødet med mel og krydderier. Brun det godt i olien ad et par gange. Tag det op. Svits grøntsagerne, og kom kødet tilbage i gryden. Hæld vin over, og kog det lidt ind. Kom bouillon/fond over, og lad det småkoge under låg i 50 minutter. Kom pølser og de skyllede linser i, og lad det stege videre under låg i 20 minutter. Kom courgetterne i, og kog videre i en lille halv time, til linserne er møre og har jævnet retten lidt. Smag til, og drys evt. med koriander eller persille.

Prøv også: Lam og spinat i karry>>

Læs også