Hovedretter

Krydrede kyllingelår og kartoffelsalat med spidskål

Madplan for uge 23: Ugens tirsdagsopskrift er krydrede kyllingelår og kartoffelsalat med spidskål. Få opskriften her

Krydrede kyllingelår og kartoffelsalat med spidskål til 4 personer

Kartoffelsalat i ny forklædning med frisk spidskål og knasende kerner. 
 
Tid: 40 minutter. Ovntid: 40 minutter. 
 
DET SKAL DU BRUGE
8 kyllingeunderlår
2 spsk. olivenolie
1 spsk. karry
1 spsk. salt
friskkværnet peber
 
KARTOFFELSALAT MED SPIDSKÅL
500 g små kartofler
1 løg
olivenolie til stegning
1 tsk. spidskommen
1 tsk. gurkemeje
50 g græskarkerner
2 spsk. birkes
3-4 kviste bredbladet persille
½ bundt koriander
1 lille bundt mynte
½ spidskål
skal af 1 usprøjtet citron
 

Opskrift - sådan laver du krydrede kyllingelår og kartoffelsalat med spidskål

 
1. Tænd ovnen på 200°. Læg kyllingelårene i et ovnfast fad, og dryp med olie. Krydr med karry, salt og peber. Steg kyllinge-
lårene møre og gyldne i ovnen i 35-40 minutter.
 
2. Kartoffelsalat med spidskål: Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Skær de kogte kartofler i halve. Pil løget, og hak det fint. Steg løget i olie på en pande i 2 minutter. Tilsæt kartofler, spidskommen og gurkemeje, vend det hele godt rundt, og steg i 5-6 minutter. Tilsæt græskarkerner og birkes. Hak krydderurterne, og snit spidskålen fint. Riv citronskallen fint. Vend det hele sammen med kartoflerne, og servér salaten til de stegte kyllingelår.