Mandag, 21. september 2015 - 7:42 - af Camilla Zarah Lawes, Foto: Columbus Leth
Krydrede kyllingelår med tomatsalat og grillet brød til 4 personer
Tid: 25 minutter.
DET SKAL DU BRUGE
12 kyllingeunderlår
3 spsk. paprika
1 spsk. knuste anisfrø
salt og friskkværnet peber
TOMATSALAT
400 g daddeltomater
3 forårsløg
1 hjertesalat
LIMEDRESSING
saft af 1 limefrugt
4 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
GRILLET BRØD
4 skiver brød
2 spsk. olivenolie
2 stilke rosmarin
salt
TIL SERVERING AF KYLLINGELÅR
½ bundt mynte
2 usprøjtede limefrugter
Opskrift - sådan laver du krydrede kyllingelår med tomatsalat og grillet brød
1. Kyllingelår: Fordel kyllingelårene på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med paprika, anis, salt og peber. Steg kyllingelårene i en 200° varm ovn i ca. 25 minutter, til de er gennemstegte.
2. Tomatsalat: Skyl og halvér tomaterne. Rens forårsløg, og skær dem over på langs. Skyl hjertesalaten, og skær den i tynde både. Vend det hele sammen.
3. Limedressing: Rør limesaft sammen med olie, salt og peber. Vend dressingen i salaten.
4. Grillet brød: Halvér brødskiverne, pensl med olie, og drys med plukket rosmarin og salt. Bag brødene sprøde i ovnen i 7-9 minutter.
5. Servering: Hak mynte. Riv limeskallen. Drys mynte og limeskal på kyllingelårene. Skær limefrugterne i både, og servér til retten.