Hovedretter

Krydrede kødboller på spyd, og fennikelsalat med jordbær

Madplan for uge 32: Ugens onsdagsopskrift er krydrede kødboller på spyd, og fennikelsalat med jordbær. Få opskriften her

Krydrede kødboller på spyd, og fennikelsalat med jordbær til 4 personer

Revet parmesan og citronskal giver ekstra smag til oksekødbollerne. 
 
Tid: 30 minutter.
 
DET SKAL DU BRUGE
500 g hakket oksekød
skal af 1 usprøjtet citron
25 g friskrevet parmesan
1 æg
salt og friskkværnet peber
50 g hvedemel
¾ dl bouillon
2 spsk. solsikkeolie til stegning
tynde grillspyd
 
FENNIKELSALAT
1 fennikel
1 spsk. solsikkeolie til stegning
250 g jordbær
1 bakke rucola
1 hjertesalat
 
HONNINGDRESSING
¾ dl olivenolie
saft af 1 citron
2 spsk. flydende honning
salt og friskkværnet peber
 
TIL SERVERING
groft brød
 

Opskrift - sådan laver du krydrede kødboller på spyd, og fennikelsalat med jordbær

 
1. Kødboller: Rør kødet sammen med fintrevet citronskal (gem lidt til pynt), parmesan, æg, salt og peber. Tilsæt mel og bouillon, og rør det til en fast fars. Form farsen til kødboller, og steg dem i olie på en pande ved høj varme, til de er brune på alle sider. Skru ned for varmen, og steg dem færdige. Tag dem fra varmen, sæt dem på spyd, og drys med citronskal.
 
2. Fennikelsalat: Rens fennikel, og skær den i tynde skiver på langs. Pensl skiverne med olie, og steg dem på en grillpande på begge sider. Rens og halvér jordbærrene. Skyl rucola og hjertesalat. Skær hjertesalat i tynde både, og vend rucola og hjertesalat sammen med jordbær og fennikel.
 
3. Honningdressing: Rør olie sammen med citronsaft, honning, salt og peber, og hæld det over salaten. Servér salat-en som tilbehør til kødspyddene, og spis brød til.