Hovedretter

Koteletter og smørstegt selleri med belugalinser

Det betaler sig at købe gode koteletter med skaft, for du får både mere saftighed og mere smag for pengene. Her får du opskriften på koteletter og smørstegt selleri med belugalinser

Tid i alt: 35 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

4 svinekoteletter med skaft
Salt og peber
2 spsk. olivenolie til stegning
Smørstegt selleri med

BELUGALINSER

2 dl tørrede belugalinser
4 dl grøntsagsbouillon
1 kg knoldselleri
25 g smør til stegning
50 g valnøddekerner
1 spsk. citronsaft
Salt og peber

TIL SERVERING

1 rødt æble
1 håndfuld bredbladet persille

Opskrift - sådan laver du koteletter og smørstegt selleri med belugalinser 

 
1. Smørstegt selleri: Skyl linserne i koldt vand. Kog dem i en gryde med grøntsagsbouillon efter anvisningen på pakken. Afdryp dem i en sigte. Skræl knoldselleri, og skær den i grove tern. Steg dem i smør på en pande, til de er gyldne og møre. Hak valnødderne groft. Lad valnødder og de kogte, afdryppede linser stege med på panden ganske kort. Smag til med citronsaft, salt og peber.
 
2. Dup koteletterne tørre, og krydr dem med salt og peber. Steg koteletterne i olie på en pande, til de er gyldne og gennemstegte.
 
3. Servering: Skyl æblet, og skær det i tern. Skyl og tør persille, og hak den groft. Vend æbletern og persille sammen med selleriblandingen, og servér salaten til koteletterne.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Citronpasta med ærter og bacon - Få opskriften her

Tirsdag: Krydret gulerodssuppe med æbler og kørvel - Få opskriften her

Torsdag: Ovnbagt æggekage med spinat og brune champignoner - Få opskriften her

Fredag: Kyllingekrebinetter med bagte rodfrugter og ærtemos - Få opskriften her