Hovedretter

Koteletter med blomkålspuré

Kombinér den traditionelle kartoffelmos med blomkål, og giv den ekstra smag med citron og kapers.Her får du opskriften på koteletter med blomkålspuré

Koteletter med blomkålspuré til 4 personer

Tid: 20 minutter. Kogetid: 20 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE TIL KOTELETTER
4 svinekoteletter med skaft, a ca. 200 g
salt og friskkværnet peber
1 spsk. smør + 1 spsk. olivenolie til stegning
 
BLOMKÅLSPURÉ
1 blomkål
400 g kartofler
skal af 1 usprøjtet citron
4 spsk. olivenolie
salt
 
TIL SERVERING
½ bundt bredbladet persille
4 spsk. kapers
 
 

Opskrift - sådan laver du koteletter med blomkålspuré 

 
1. Blomkålspuré: Skyl blomkålen, og skær den i mindre stykker (gem en smule til pynt). Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Kog blomkål og kartofler i vand uden salt i 20 minutter, til de er møre. Gem lidt af kogevandet. Mos blomkål og kartofler med en kartoffelmoser. Skyl og riv citronen (gem lidt til pynt). Rør citronskal og olie i puréen, og justér evt. konsistensen med lidt kogevand, hvis puréen er meget tyk. Smag til med salt.
 
2. Koteletter: Krydr koteletterne med salt og peber, og steg dem i smør og olie på en pande i 6-7 minutter på hver side.
Servering: Skyl persillen, og hak den fint. Drys rå blomkål, persille, kapers og citronskal over blomkålspuréen, og servér koteletter til.