Klassisk lasagne med blandet grøn salat
Hovedretter

Klassisk lasagne med blandet grøn salat

Næsten som italienerne laver den – med rødvin, bladselleri og bacon i saucen. Lad den gerne simre i timevis, hvis du har tid. Her får du opskriften på klassisk lasagne med blandet grøn salat

Forberedelsestid: 45 min
Tilberedelsestid: 30 min
Tid i alt: 1 t og 15 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

250 g friske lasagneplader
100 g parmesan

KØDSAUCE

1 stort løg
2 fed hvidløg
3 gulerødder
½ squash
3 stilke bladselleri
100 g bacon i skiver
Olie til stegning
500 g hakket oksekød
70 g koncentreret tomatpuré
1 dl rødvin
2 dåser hakkede tomater
2 tsk. tørret rosmarin
1 tsk. sukker
Salt og peber

HVID SAUCE

4 dl mælk
15 g smør
2½ spsk. hvedemel
½ tsk. stødt muskatnød
Salt og peber

BLANDET GRØN SALAT

30 g pinjekerner
200 g blandet salat (f.eks. rucola, mizuna og hjertesalat)
1 potte frisk kørvel
1 tsk. dijonsennep
3 spsk. rødvinseddike
5 spsk. olivenolie
½ skalotteløg
Salt og peber

Opskrift - sådan laver du klassisk lasagne med blandet grøn salat 

 
1. Kødsauce: Pil og hak løg og hvidløg fint. Skræl gulerødder, rens squash og bladselleri, og skær det i små tern. Skær baconskiver i tern. Steg løg, hvidløg, gulerødder, squash, bladselleri og bacon i olie i en gryde i 5 minutter. Tilsæt oksekød, og brun det godt. Rør tomatpuré og rødvin i, og lad det småkoge 2-3 minutter. Tilsæt hakkede tomater, rosmarin, sukker, salt og peber, og småkog i 20 minutter – gerne længere. Smag til.
 
2. Hvid sauce: Varm mælken op i en gryde til lige under kogepunktet. Sæt den til side. Smelt smør i en anden gryde, og rør mel i. Tilsæt den varme mælk lidt ad gangen under konstant piskning. Kog saucen i 2-3 minutter, og krydr med muskatnød, salt og peber.
 
3. Tænd ovnen på 200°. Fordel et tyndt lag hvid sauce i bunden af et smurt ovnfad. Læg et lag lasagneplader ovenpå og så et lag kødsauce. Riv parmesan fint, og fordel ¹⁄³ af den oven på kødsaucen. Gentag med lagene på denne måde, til alt er brugt. Slut med et lag parmesan. 
 
4. Bag lasagnen i ovnen i ca. 30 minutter.
 
5. Blandet grøn salat: Rist pinjekerner let på en tør pande. Skyl og pluk salaterne, og vend dem sammen med kørvel. Bland sennep, eddike, olie og finthakket løg, og smag til med salt og peber. Vend salat og kørvel sammen med dressingen, og drys med pinjekerner.
 
TIP: Skal det gå stærkt, kan du købe dig til en mornay- eller bechamelsauce i stedet for at lave den selv.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Kylling i karry med æble og spidskålssalat - Få opskriften her

Tirsdag: Grov spinattærte med laks og pinjekerner - Få opskriften her

Onsdag: One pot-pasta med tomater, chorizo og basilikum - Få opskriften her

Torsdag: Ærtesuppe med bacon og ærteskud - Få opskriften her