Hovedretter

Kikærtepandekager med kylling og blomkål

Madplan for uge 19: Ugens torsdagsopskrift er kikærtepandekager med kylling og blomkål. Få opskriften her

Kikærtepandekager med kylling og blomkål til 4 personer (45 min)

Kikærtemel bruges meget i Indien. Melet fås i helsekostbutikker og velassorterede supermarkeder. 

DET SKAL DU BRUGE
400 g kyllingebrystfilet
1 fed hvidløg
1 spsk. spidskommen
1 spsk. friskrevet ingefær
1 spsk. karry
1 løg
1 blomkål, ca. 500 g
1 dåse kikærter
1 spsk. olivenolie til stegning
2 dl grøntsagsbouillon
 
TAHINCREME
2 dl græsk yoghurt
2 spsk. citronsaft
2 spsk. tahin
1 fed hvidløg
 
KIKÆRTEPANDEKAGER
150 g kikærtemel
150 g hvedemel
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. natron
½ tsk. salt
5 dl vand
olie til stegning
 
TIL SERVERING
1 bundt frisk koriander
1 bakke bønnespirer
 

Opskrift - sådan laver du kikærtepandekager med kylling og blomkål

 
1. Skær kyllingekødet i mindre stykker. Pil og hak hvidløg fint, og rør det sammen med kylling, spidskommen, ingefær og karry i en skål. Pil og hak løget. Skyl blomkålen, og del den i små buketter. Hæld væden fra kikærterne. Steg kyllingen i olie på en pande i 5-6 minutter. Tilsæt blomkål og kikærter, og steg i 2 minutter. Hæld bouillon ved. Læg låg eller alufolie over, og kog i 10-12 minutter, til blomkålen er mør.
 
2. Tahincreme: Rør yoghurt sammen med citronsaft og tahin. Rør presset hvidløg i.
 
3. Kikærtepandekager: Si kikærtemel og hvedemel i en skål. Tilsæt spidskommen, natron og salt. Pisk vandet i, til dejen er ensartet. Varm lidt olie op på en pande, og hæld ca. 1 dl dej på. Bred dejen ud med en spatel. Bag pandekagen i ca. 2 minutter, til den begynder at boble op. Fordel blomkålsfyldet på halvdelen af pandekagen, og bag videre i nogle minutter. Rul pandekagen om fyldet sammen med frisk koriander, spirer og tahincreme, og servér straks.
 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Spaghetti med broccoli, æg og spinat - Få opskriften her

Tirsdag: Ærte-asparges-suppe med bresaolaruller og røsti - Få opskriften her

Onsdag: Lyssej med citron og radise-fennikel-salat - Få opskriften her

Fredag: Mørbradmedaljoner og panzanellasalat med hvide bønner - Få opskriften her

 
Læs mere om: