Hovedretter

Kebabspyd og appelsinsalat med rødder og kål

I denne uge sætter vi fokus på hverdagsmad med c-vitamin. Her får du opskriften på kebabspyd og appelsinsalat med rødder og kål

Kebabspyd og appelsinsalat med rødder og kål til 4 personer (30 min)

Kombinationen af citrusfrugt og kål giver en frisk salat, som booster din krop med C-vitaminer.
 
INGREDIENSER
500 g hakket oksekød 3-6 %
4 spsk. græsk yoghurt
1½ spsk. spidskommen
1 spsk. karry
1 tsk. chilipulver
1 fed hvidløg
salt og friskkværnet peber
olie til stegning
8 træspyd
 
APPELSINSALAT
1 appelsin
2 gulerødder
¼ spidskål
100 g tørrede abrikoser
75 g mandler
1 spsk. olivenolie
salt
1 spsk. olivenolie til stegning
1 rødt æble
2 spsk. olivenolie
saft af 1 citron
salt og friskkværnet peber
 
Opskrift - sådan laver du kebabspyd og appelsinsalat med rødder og kål 
 
1. Rør kødet med yoghurt, spidskommen, karry, chilipulver, presset hvidløg, salt og peber. Fugt hænderne, og form 8 lange pølser af farsen. Sæt dem på træspyd, og steg dem godt på alle sider i lidt olie på en varm grillpande. Skru ned, og steg dem helt færdige ved lav varme.
 
2. Appelsinsalat: Skræl appelsinen, og skær den i smalle fileter uden hinde. Opsaml den saft, som drypper fra appelsinen, og pres også saften fra resterne, så du kan bruge den i dressingen. Skræl gulerødderne, og skær dem i lange, tynde strimler med en tyndskræller. Snit spidskålen fint. Hak abrikoserne groft. Rist mandlerne på en pande med lidt salt og olivenolie. Skær æblet i tynde både. Bland gulerødder med spidskål, æble og appelsin, og fordel mandler og abrikoser over. Dryp med olivenolie og citronsaft, og krydr med salt og peber.
 
TIP: 1 appelsin svarer til dit daglige behov for C-vitamin.
 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Kalveculotte med bønnesalat, timiankartofler og estragondressing - Få opskriften her

Hel citronkylling stegt med broccoli og sesamfrø - Få opskriften her

Frikadeller med kartofler og waldorfsalat - Få opskriften her

Grillet fisk med bulgursalat og peberfrugtdressing - Få opskriften her