kebab
Hovedretter

Kebab-spyd med græskar og bagte auberginer med tahindressing

Krydrede kebab-deller smager skønt med de søde græskar. De bagte auberginer kan også serveres som en dekorativ forret. Her får du opskriften på kebab-spyd med græskar og bagte auberginer med tahindressing

Kebab-spyd med græskar og bagte auberginer med tahindressing 

Tid: 30 minutter. Ovntid: 45 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
400 g hakket oksekød
1 æg
2 spsk. hvedemel
1 tsk. salt
friskkværnet peber
2 tsk. stødt spidskommen
2 tsk. stødt koriander
2 tsk. røget paprika
½ tsk. stødt kanel
1 løg
3 fed hvidløg
1 håndfuld bredbladet persille
½ hokkaidogræskar
1 spsk. olivenolie
10 bambusspyd
 
 
BAGTE AUBERGINER
2 auberginer
1 spsk. olivenolie
1 tsk. spidskommen
salt og friskkværnet peber
½ granatæble
1 håndfuld bredbladet persille
 
TAHINDRESSING
1 fed hvidløg
½ dl tahin (sesampasta)
saft af ½ citron
salt og friskkværnet peber
ca. ½ dl vand
 
PRØV OGSÅ: Kebab i pitabrød med grønt og dressing
 

Opskrift - sådan laver du kebab-spyd med græskar og bagte auberginer med tahindressing 

 
1. BAGTE AUBERGINER: Tænd ovnen på 175°. Flæk auberginerne, og snit tern ned i kødet uden at skære igennem. Pensl med olie, og krydr med spidskommen, salt og peber. Læg auberginerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 45 minutter, til de er møre. Pil kernerne ud af granatæblet, og sæt dem til side. Skyl og tør persillen, og hak den groft.
 
2. KEBAB-SPYD: Rør en fars af hakket kød, æg, mel og krydderier. Pil og hak løget fint, pres hvidløg, og hak persille. Rør det hele i farsen, og sæt farsen på køl. Halvér græskarret, fjern kernerne, og skær græskarret i tern (du kan lade skallen sidde på). Fordel græskarternene på en bageplade beklædt med bagepapir, dryp med olie, og drys med salt. Bag dem i den 175° varme ovn i ca. 20 minutter. Form små frikadeller af farsen. Sæt frikadeller og forbagte græskartern skiftevis på bambusspyddene, og læg spyddene tilbage på bagepladen. Steg dem i ovnen i ca. 15 minutter.
 
3. TAHINDRESSING: Pres hvidløget, og rør det sammen med tahin, citronsaft, salt og peber. Rør vand i, indtil konsistensen bliver tilpas flydende. Smag dressingen til, så den både er salt, sød og syrlig. Dryp auberginerne med dressingen, og pynt med granatæblekerner og persille.
 
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

 

Mandag: Kokosdahl med frisk grønkål og fuldkornsris – få opskriften her

Tirsdag: Dukkah-krydret kulmule med rodfrugtfritter og fetadip – få opskriften her

Torsdag: Huevos rancheros – få opskriften her

Fredag: Citrus-kylling og lun salat med græskar og blomkål – få opskriften her

 
Læs mere om: