Hovedretter

Kartoffelsuppe med porrer, stenbiderrogn og ristet rugbrød

Denne uges hverdagsopskrifter er fyldt med sunde vintergrøntsager. Her får du opskriften på kartoffelsuppe med porrer, stenbiderrogn og ristet rugbrød – Få opskriften her

Kartoffelsuppe med porrer, stenbiderrogn og ristet rugbrød til 4 personer

Porre tilhører løgfamilien og giver ekstra smag til den cremede kartoffelsuppe.
 
INGREDIENSER
400 g bagekartofler
1 porre
1 spsk. smør til stegning
1 fed hvidløg
3 kviste frisk timian
salt og friskkværnet peber
7 dl vand
½ dl piskefløde
 
TIL SERVERING
4 skiver rugbrød
200 g frisk stenbiderrogn, renset vægt
frisk timian
 
PRØV OGSÅ: Kartoffelsuppe med bacon og timian
 

Opskrift - sådan laver du kartoffelsuppe med porrer, stenbiderrogn og ristet rugbrød

 
1. Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver. Skær porren i tynde skiver, og skyl den fri for jord. Varm smør op i en tykbundet gryde. Tilsæt kartofler og porre, og lad det stege forsigtigt i 3 minutter, uden at porren tager farve. Pil hvidløget, og hak det fint. Steg det med kartofler og porre i ca. 1 minut. Krydr med timian, salt og peber. Hæld vand på, og kog suppen i ca. 20 minutter ved svag varme. Tilsæt fløde, og kog videre i 5 minutter. Tag gryden fra varmen, og blend suppen i en foodprocessor, til den er helt blank. Hæld den tilbage i gryden, og varm den op. Smag til med salt og peber.
 
2. Servering: Rist rugbrødsskiverne, og skær dem i kvarter. Hæld suppen i dybe skåle, og top med stenbiderrogn og lidt frisk timian. Servér med rugbrød til.
 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Frikadeller og grønkålssalat med æble og gulerod – Få opskriften her

Kalvekoteletter med pasta og bolsjebedecarpaccio – Få opskriften her

Misomarineret laks med ris og gulerodssalat – Få opskriften her

Risotto med østershatte og spinat – Få opskriften her