Hovedretter

Kartoffelsalat med krydderurter

Den dejlige ”grønne” kartoffelsalat i mild dressing passer fint til både lyst og mørkt kød og fisk. Oliven kan udelades, hvis du ikke er så meget for dem






Kartoffelsalat til 4 personer:

ca. 800 g små nye kartofler
2 små rødløg
½ dl soltørrede tomater i olie
2 dl fine ærter (evt. fine frosne, optøede)
1 dl sorte oliven (helst uden sten)
2 håndfuld rucolablade
1½ spsk. lys vineddike
3-4 spsk. rapsolie
lidt citronsaft
2-4 tsk. dijonsennep, gerne med estragon
2 spsk. hakket dild
2 spsk. hakket persille
½-1 spsk. friskhakket estragon

Sådan gør du:

Kog kartoflerne al dente i 12-15 minutter. Pil dem evt., og lad dem køle af. Skær dem i halve eller i tykke skiver. Skær rødløgene i meget små terninger, og hak evt. de soltørrede tomater, hvis de ikke allerede er hakkede. Olivenerne kan udstenes og hakkes let. Pisk olie og eddike sammen, og pisk sennep i til sidst, så dressingen ikke skiller. Smag til med salt og peber og citron. Vend kartofler, løg, tomater, ærter og oliven i. Hak krydderurterne, og vend dem i sammen med små rucolablade. Server med det samme, eller lad den trække uden rucolaen i en times tid. Vend dem i til sidst.