kartoffelmos
Hovedretter

Kartoffelmos med torsk og grøntsagstopping

Selv om retten indeholder få kalorier, mætter den rigtig godt. Her får du opskriften på kartoffelmos med torsk og grøntsagstopping

Kartoffelmos med torsk og grøntsagstopping 

Tid: 45 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
500 g torskefilet uden skind og ben
1 spsk. olivenolie til stegning
salt og friskkværnet peber
 
KARTOFFELMOS
700 g søde kartofler
700 g kartofler
ca. 1 dl kogevand
salt og friskkværnet peber
 
 
GRØNTSAGSTOPPING
350 g pastinakker eller 
persillerødder
300 g knoldselleri
2 løg
2 spsk. olivenolie til stegning
300 g frisk grønkål
1 æble
salt og friskkværnet peber
½ bundt frisk timian
 
PRØV OGSÅ: Hakkebøffer med kartoffelmos og peberfrugter
 

Opskrift - sådan laver du kartoffelmos med torsk og grøntsagstopping

 
1. KARTOFFELMOS: Skræl de 2 slags kartofler, og skær dem i store tern. Kog dem møre uden salt. Hæld kogevandet fra kartoflerne, men gem 1 dl. Mos dem med en kartoffelmoser eller et piskeris. Tilsæt kogevand, til mosen har en blød konsistens. Smag til med salt og peber.
 
2. GRØNTSAGSTOPPING: Skræl rodfrugterne, og skær dem i små tern. Pil løgene, og hak dem fint. Steg rodfrugter og løg i olivenolie på en pande. Rib grønkålen, skyl den, og skær den i mindre stykker. Skyl æblet, og skær det i tern uden kernehus. Vend grønkål og æble på panden, når rodfrugter og løg er næsten møre. Steg, til det hele er godt mørt. Smag til med salt, peber og friskhakket timian. Læg det hele på et fad, og hold det lunt.
 
3. Skær torskefilet i store tern. Varm olien op på en ren pande ved høj varme, og steg fiskestykkerne gyldenbrune på alle sider. Krydr med salt og peber.
 
4. SERVERING: Anret kartoffelmosen på 4 tallerkener. Fordel grøntsagstoppingen ovenpå, og drys med de stegte torskestykker.
 
TIP: Sådan steger du grøntsager med kun lidt olie: Varm pande og olie godt op, og steg grøntsagerne under omrøring. Skru ned, og lad grøntsagerne mørne uden at branke. Rør ofte.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Tirsdag: Svinekoteletter med quinoa grøntsager i sursød sauce – Få opskriften her

Onsdag: Karrysuppe med kylling og dild-yoghurt – Få opskriften her

Torsdag: Rodfrugtdeller med grønkåls-raita og parmaskinke – Få opskriften her

Fredag: Roastbeef med thaidressing, bagte grøntsager og auberginepure – Få opskriften her