Hovedretter

Karrysuppe

Ugens torsdagsopskrift er stærk karrysuppe. Få opskriften her








Karrysuppe til 2 personer:

100 g kartofler i terninger
100 g græskar i terninger
2 gulerødder i skiver
1 løg, hakket
1 porre i skiver
2 fed hvidløg i skiver
olivenolie
1-2 spsk. karry
1 liter grøntsagsbouillon, gerne Herbamare
salt

Endvidere:

2 kyllingebryster
½ bundt bredbladet persille, plukket
1 rødløg i tynde skiver
lidt olivenolie og æbleeddike

Tilbehør:

Groft brød

Sådan gør du:

Sautér kartofler, græskar, gulerødder, løg, porre og hvidløg i olivenolie i en stor gryde, uden at det tager farve. Lad det gerne få 8-10 minutter, under omrøring. Kom karry på, og lad det lige varme med. Tilsæt grøntsagsbouillon, og lad din karrysuppe simre under låg i ca. 25 minutter, eller til alle grøntsagerne er møre. Brug en stavblender til blende din karrysuppe, og smag til med salt.
Pochér imens kyllingebrysterne i kogende, saltet vand i 15-20 minutter, til de er gennemtilberedt. Tag dem op af vandet, lad dem køle en smule, og pluk kødet. Vend løg og persille med lidt olie og eddike, og anret den varme karrysuppe med kylling og løgsalat. Servér med groft brød til.

Læs mere om: