Karry med lam og løgsauce
5. september 2013Karry med lam og løgsauce til 2 personer (slowfood)
Det er weekendmad efter min smag. Ikke noget fancy, men mad, der tager tid og bare smager! Så er det weekend ...
INGREDIENSER
300 g lam i terninger
olivenolie
3 løg i tynde både
2 spsk. smør
2 spsk. olivenolie
1 spsk. revet ingefær
2 fed hvidløg, hakkede
1 tsk. gurkemeje
½ tsk. cayennepeber
1 tsk. stødt koriander
1 spsk. garam masala
4 tomater i terninger
2 dl kokosmælk
TILBEHØR
koriander
kogte fuldkornsris
chutney
Opskrift - sådan laver du karry med lam og løgsauce
1. Brun lammekødet i olie i en stor, varm gryde. Tag det op. Sautér løgene bløde i smør og olivenolie i 5 minutter, uden at de tager farve. Kom kødet tilbage i gryden, og lad det hele snurre i 15 minutter. Stadig uden at løgene tager farve.
2. Tilsæt ingefær, hvidløg, gurkemeje, cayenne, koriander og garam masala, og lad det varme kort op.
3. Tilsæt tomater og kokosmælk, og lad retten simre i yderligere 45-60 minutter, eller til lammet er mørt. Tilsæt vand undervejs, så det ikke koger tørt. Smag til med salt.
4. Servér lammegryden med koriander, ris og chutney.
TIP: Retten kan også laves med kylling – så forkortes tilberedningstiden væsenligt.
Få indkøbslisten til hele ugen her
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
MANDAG: Grillet schnitzel med bagt græskar - Få opskriften her
TIRSDAG: Pariserbøf med syltede rødbeder - Få opskriften her
ONSDAG: Fiskefilet med peberrodscreme - Få opskriften her
TORSDAG: Boghvede-otto med svampe og timian - Få opskriften her