Hovedretter

Kalvekød med ingefær og jordskokker

Tynde strimler skært kalvekød er skræddersyet til en wokret. Bland kødet med en aromatisk sauce med masser af ingefær, sprøde jordskokker og spinat. Sundt, hurtigt og lækkert

(3 personer)
400 g kalvekød i tynde strimler (wokstrimler)
2 tsk. stødt spidskommen
kværnet peber
6 cm frisk ingefær
1 fed hakket hvidløg
ca. 200 g jordskokker
250-300 g frisk spinat
1 dl hønse- eller kalvebouillon
2-3 spsk. østerssauce
1 tsk. majsstivelse
2 spsk. neutral olie (solsikke-, vindruekerne- eller let olivenolie)

TILBEHØR:
ris, nudler eller brød

Gør alle ting klar: Dup kødet tørt, og drys det med spidskommen og peber. Skræl ingefæren, skær den i meget tynde skiver, og bagefter i tynde strimler. Hak hvidløget. Skrub jordskokkerne, og skræl dem evt. Skær dem i tynde skiver (kan lægges i vand med citron, så de ikke bliver mørke). Skyl og slyng spinaten fri for vand. Pisk bouillon, østerssauce og majsstivelse sammen. Varm olien godt op i en wok. Steg kødet ad 2 omgange under omrøring, til det bliver brunt. Tag det op. Kom ingefær, hvidløg og jordskokker i, og steg i 2-3 minutter. Tag dem op. Kom bouillonblandingen i wokken, og rør, til den er tyk. Vend kødet i, og varm det godt igennem. Kom jordskokkerne i, og varm dem igennem. Vend spinaten i til sidst. Den skal akkurat falde sammen, ikke mere. Smag til med salt og peber. Server straks med ris, nudler eller brød.

Prøv også: Kylling provencale
 

Lette og lækre
forretter
Dejlige desserter og
skønne kager
Madplan til hele
ugen
Køb dit køkkenudstyr
i feminashoppen.dk
Læs mere om: