kalkunkofta
Hovedretter

Kalkunkofta og rispilaf med spinat og figner

Kofta er krydrede kødboller serveret på spyd. Saftige og supernemme. Her får du opskriften på kalkunkofta og rispilaf med spinat og figner

Kalkunkofta og rispilaf med spinat og figner til 4 personer

Tid: 40 minutter
 
DET SKAL DU BRUGE
500 g hakket kalkunkød
½ tsk. salt
friskkværnet peber
1 tsk. tørrede chiliflager
3 spsk. rasp
1 tsk. knust spidskommen
1 fed hvidløg
2 forårsløg
olie til stegning
trægrillspyd
 
RISPILAF MED SPINAT OG FIGNER
1 skalotteløg
2 spsk. olivenolie til stegning
200 g jasminris
1 dl hvidvin
3 dl hønsebouillon
salt og friskkværnet peber
200 g frisk babyspinat
4-6 friske figner
 
PRØV OGSÅ: Kalkunkofta er skønne kødboller. Prøv også disse lækre krydrede kødboller i chili-tomat-sauce
 

Opskrift - sådan laver du kalkunkofta og rispilaf med spinat og figner 

 
1. Rør kødet med salt, peber, chiliflager, rasp og spidskommen. Pil og pres hvidløg. Rens forårsløg, og hak dem fint. Rør kødet med hakket hvidløg og forårsløg. Lad farsen hvile på køl i 15 minutter.
 
2. Form farsen til ovale kødboller, og steg dem i olie på en pande i 5-6 minutter på hver side. Vend dem undervejs, til de bliver gyldne på alle sider. Sæt kødbollerne på spyd, når de er færdige.
 
3. RISPILAF MED SPINAT OG FIGNER: Pil og hak skalotteløg helt fint. Opvarm olie i en gryde, og steg løget, til det bliver klart. Tilsæt ris, og steg i 3 minutter, til risene bliver klare. Hæld hvidvin og bouillon i gryden, og krydr med salt og peber. Læg låg på gryden. Skru ned for varmen, og lad risene simre i 15-20 minutter, til al væden er absorberet. Skyl babyspinaten, og vend den rundt i gryden. Skyl og halvér fignerne, og bland dem i pilaffen. Servér straks sammen med kalkunkofta.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Sesamstegt kyllingelår med grillet grøntsagssalat - Få opskriften her

Tirsdag: Tomatsuppe med bønner og sprødstegt salvie - Få opskriften her

Onsdag: Hvidvinsdampede muslinger med gulerødder, porrer og urter - Få opskriften her

Fredag: Bøffer med spicy persilleolie og middelhavsgrøntsager - Få opskriften her