Hovedretter

Kaj & Andreas frikadeller med græskar og æblesalat

Kaj og Andrea er ikke de eneste, som vil elske disse skønne frikadeller!

Frikadeller

(ca. 12 stk.)

400 g hakket svine- og
kalvekød
1 tsk groft salt og friskkværnet
peber
1 lille løg
1 æg
½ dl hvedemel
ca. 2 dl mælk

Til stegning: ca. 50 g smør og ½ dl olivenolie

1. Frikadellefars: Rør kødet med salt i en skål, til det bliver sejt og fastere og krydr med peber.

2. Pil løg, og riv det på den fine side af et rivejern. Kom løg og mel i skålen. Rør godt, så det hele bliver blandet godt sammen. Slå ægget ud, og rør også det i.

3. Rør lidt mælk i, og rør godt. Rør derefter resten af mælken i lidt ad gangen, til farsen er smidig. Stil farsen i køleskabet ca. 30 min. Lav tilbehør imens.

4. Frikadeller: Kom smør og olie på en sliplet-pande, og lad det blive gyldent. Skru ned for varmen, og form frikadellerne i hånden med en ske. Sæt dem på panden. Brun frikadellerne et par minutter på hver side. Vend og steg dem videre ca. 5 min. på hver side ved middel varme, til de er gennemstegte.



Bagt græskar

1 hokkaido-græskar
2 dl brødkrummer eller ca.
200 g hvedebrød
2 spsk olivenolie
1 bundt bredbladet persille
2 spsk revet parmasan

1. Bagt græskar: Tænd ovnen på 200 grader. Vask græskarret, flæk det på langs, og skrab kernerne ud med en ske. Skær græskarret i både. Læg dem i et ovnfast fad, sæt det i ovnen, og bag ca. 30 min. og derefter ca. 15 min. med brødkrummeblanding (se nedenfor).

2. Brødet smuldres til krummer og blandes med olivenolie. Skyl persille i koldt vand, til den er fri af jord. Lad bladene dryppe godt af. Hak persillen, og bland med brødkrummeblandingen og revet ost. Drys den over de bagte græskar, og bag ca. 15 min., til overfladen er sprød og lidt gylden.



Æblesalat

2-3 æbler
4 stilke bladselleri
2 spsk citronsaft
lidt salt

1. Æblesalat: Vask æbler og bladselleristilke. Skær æbler i både, og fjern stilke, blomster og kernehuse. Skær æble og selleri i små stykker, og bland med citronsaft og et lille drys salt.


Kilde: Kaj & Andreas Kogebog af Katrine Klinken, Carlsen, 149,95

Prøv også:
Kyllingespyd med peanutdip og sprøde grøntsager
Kyllingesalat