Juletacos med and, appelsin og rødkål
Hovedretter

Juletacos med and, appelsin og rødkål

Denne kombination af noget så godt og rart som tacos og julemad kan gøre enhver glad i hjertekulen. Her får du opskriften på juletacos med and, appelsin og rødkål

Forberedelsestid: 25 min
Tilberedelsestid: 50 min
Tid i alt: 1 t og 15 min

DET SKAL DU BRUGE

4 andelår
2 spsk. olie
2 tsk. salt
1 spsk. garam masala

APPELSINSALSA

1 appelsin
1 frisk rød chili
3 spsk. olivenolie
3 spsk. finthakket koriander
2 spsk. rødvinseddike
salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

12 tortillaer
2 modne avocadoer
¼ rødkål
1 stor håndfuld frisk koriander

Opskrift - sådan laver du juletacos med and, appelsin og rødkål (12 stk.)

 

1. Forvarm ovnen til 200°. Gnid andelårene med olie, salt og garam masala. Læg dem i et ovnfast fad, og steg dem i ovnen i 50 minutter. Træk kødet af benene, og del det i mundrette stykker med en kniv. Læg det i en skål, og vend lidt af fedtet fra fadet i.
 
2. APPELSINSALSA: Skræl appelsinen, og skær i små tern. Rens og hak chilien fint. Vend appelsin og chili med olie, finthakket koriander og rødvinseddike, og smag til med salt og peber.
 
3. SERVERING: Varm tortillaer i ovnen. Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i tynde både. Snit rødkål fint. Læg rødkål i bunden af hver tortilla, anret andekød, avocadoskiver og appelsinsalsa ovenpå, og top med frisk koriander.
 
TIP: Du kan sagtens køre en omgang syltet rødkål i dine juletacos i stedet for den friske, hvis du lader den dræne lidt i en sigte først.