Juletacos med and, appelsin og rødkål
Mad

Juletacos med and, appelsin og rødkål

10. december 2018
af Timm Vladimir
Foto: Columbus Leth
Denne kombination af noget så godt og rart som tacos og julemad kan gøre enhver glad i hjertekulen. Her får du opskriften på juletacos med and, appelsin og rødkål
50 min
Tid i alt 1 t og 15 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 andelår
  • 2 spsk. olie
  • 2 tsk. salt
  • 1 spsk. garam masala

APPELSINSALSA

  • 1 appelsin
  • 1 frisk rød chili
  • 3 spsk. olivenolie
  • 3 spsk. finthakket koriander
  • 2 spsk. rødvinseddike
  • salt og friskkværnet peber

TIL SERVERING

  • 12 tortillaer
  • 2 modne avocadoer
  • ¼ rødkål
  • 1 stor håndfuld frisk koriander

Opskrift - sådan laver du juletacos med and, appelsin og rødkål (12 stk.)

1. Forvarm ovnen til 200°. Gnid andelårene med olie, salt og garam masala. Læg dem i et ovnfast fad, og steg dem i ovnen i 50 minutter. Træk kødet af benene, og del det i mundrette stykker med en kniv. Læg det i en skål, og vend lidt af fedtet fra fadet i. 2. APPELSINSALSA: Skræl appelsinen, og skær i små tern. Rens og hak chilien fint. Vend appelsin og chili med olie, finthakket koriander og rødvinseddike, og smag til med salt og peber. 3. SERVERING: Varm tortillaer i ovnen. Flæk avocadoerne, fjern stenen, og skær avocadokødet i tynde både. Snit rødkål fint. Læg rødkål i bunden af hver tortilla, anret andekød, avocadoskiver og appelsinsalsa ovenpå, og top med frisk koriander. TIP: Du kan sagtens køre en omgang syltet rødkål i dine juletacos i stedet for den friske, hvis du lader den dræne lidt i en sigte først. PRØV OGSÅ: Flæskestegsburger med søde rabarber og sure agurker
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_1.png

Læs også