jordskokkesuppe
Hovedretter

Jordskokkesuppe med bacon-bønne-drys

Cannellonibønner både i suppen og som drys giver ekstra mæthed og en skøn cremet konsistens. Her får du opskriften på jordskokkesuppe med bacon-bønne-drys

Jordskokkesuppe med bacon-bønne-drys 

Tid: 20 minutter. Ovntid: 25 minutter
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
1 kg jordskokker
2 løg
3 fed hvidløg
1 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
1 spsk. tørret timian
1 dåse cannellonibønner
1 l kyllingebouillon
1 dl piskefløde
saft af 1 citron
 
 
BACON-BØNNE-DRYS
1 dåse cannellonibønner
100 g bacon
½ spsk. tørret timian
salt
 
TIL SERVERING
groft brød
cremefraiche 18 %
25 g friske ærteskud
 
PRØV OGSÅ: Jordskokkesuppe med ristede østershatte og purløg
 

Opskrift - sådan laver du jordskokkesuppe med bacon-bønne-drys

 
12. Tænd ovnen på 175°. Skræl eller skrub jordskokkerne, og skær dem i grove skiver. Pil løget, og skær det i skiver. Pil hvidløgsfeddene. Fordel det hele på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend det med olie. Drys med salt og timian, og bag det i ovnen i ca. 25 minutter, indtil jordskokskiverne er helt møre.
 
2. BACON-BØNNE-DRYS: Dræn og skyl cannellonibønnerne, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir sammen med bacon skåret i tern. Drys med timian og en smule salt, og sæt bagepladen i ovnen i ca. 20 minutter, indtil drysset er sprødt.
 
3. Kom jordskokker og løg i en foodprocessor eller blender. Tilsæt afdryppede, skyllede cannellonibønner, kogende kyllingebouillon, fløde og citronsaft, og kør, indtil konsistensen er glat og cremet. Smag suppen til, og servér straks med groft brød, cremefraiche, bacon-bønne-drys og ærteskud. Når suppen at blive kold, kan den hurtigt varmes op i en gryde.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

 

Mandag: Lun linsesalat med honningbagt feta – få opskriften her

Tirsdag: Kylling i wok med edamamebønner og peanutbuttersauce – få opskriften her

Torsdag: Lammesatay og blomkålssalat med abrikos og peanuts – få opskriften her

Fredag: Tunbøffer med ærtemos og wasabi-glaze – få opskriften her