Hovedretter

Ingefærrisotto med citronlaks

Til 4 personerDet skal du bruge: Husk!Fisk skal opbevares ved 2 grader. Hvis du får leveret, skal fisken tilberedes senest dagen efter levering, eller

Til 4 personer
Mamas madplan

Det skal du bruge:

Husk!

Fisk skal opbevares ved 2 grader. Hvis du får leveret, skal fisken tilberedes senest dagen efter levering, eller fryses ned til den skal bruges.

600 g laksefilet uden skind
1 citron
9 dl hønsebouillon fra tern
2 fed hvidløg
40 g frisk ingefærrod
2 tsk gurkemeje
2 spsk rapsolie
2 skalotteløg
400 g risotto ris
salt og friskmalet peber efter smag
4 tsk sesamfrø

Sådan gør du:

Tilberedningstid: ca. 40 min. (men arbejdstiden er kort!)

1. Bring bouillonen i kog i en gryde og tilsæt bouillonen følgende: presset hvidløg, reven ingefær og gurkemeje. Rør godt sammen.

2. Hak skalotteløget fint. Varm olien i en tykbundet gryde og steg løg ved mellemvarme i et minut. Tilsæt risene under omrøring. Tilsæt 4 dl bouillon og lad risene koge i 2 minutter under konstant omrøring. Tilsæt endnu 3 dl bouillon og kog videre under konstant omrøring 2 minutter til. Tilsæt resten af bouillonen og lad risene simre under låg ved svag varme i ca. 13 minutter.

3. Skær laksen i tern på ca. 2½ cm. Pres 2 spsk citronsaft over laksen, drys med lidt salt og peber og stil til side.

4. Rør i risene og justér smagen med salt og peber. Læg laksen ovenpå risottoen, som dampes videre under låg i ca. 6 minutter eller til fisken er færdig.

5. Rist imens sesamfrø på en tør pande. Anret portionsvis og drys med sesamfrø.

Næringsindhold pr. person:
Energi: 3076 KJ (735Kcal)
Energy (KJ) Energy (kcal) Energi (%)
Protein 609 146 20
Kulhydrat 1443 345 47
Fedt 1024 245 33

Få opskriften og alle de friske råvarer leveret til døren fra RetNemt.dk. Læs mere om madplaner og måltidskasser.

Læs mere om: