Hovedretter

Hvidvinsdampet torsk og forårslinsesalat

Denne linsesalat er fyldt med to af mine forårsfavoritter, nemlig asparges og rabarber. Selv om rabarber oftest bruges i søde opskrifter, er de også gode i salte retter. Her får du opskriften på hvidvinsdampet torsk og forårslinsesalat

Hvidvinsdampet torsk og forårslinsesalat 

Tid: 30 minutter. Ovntid: Ca. 35 minutter i alt
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
800 g torskefilet
1 stort løg
1 spsk. smør til stegning
1 håndfuld dild med stilke
1 laurbærblad
1 citron
salt og friskkværnet peber
4 dl hvidvin (så det dækker)
 
 
FORÅRSLINSESALAT
3 dl belugalinser
2 spsk. olivenolie
2 spsk. balsamicoeddike
2 fed hvidløg
salt og friskkværnet peber
5 stængler rabarber (150 g i renset vægt)
2 spsk. honning
150 g blandede salater, f.eks. rucola, feldsalat og radicchio
1 bundt grønne asparges
50 g mandler
125 g feta
 
TIL SERVERING
brød
 
PRØV OGSÅ: Bagt torsk med dampet spidskål og koriander

 

Opskrift - sådan laver du hvidvinsdampet torsk og forårslinsesalat 

 
1. FORÅRSLINSESALAT: Kog belugalinserne efter anvisningen på pakken. Tag linserne af varmen, og tilsæt olie, balsamico, presset hvidløg, salt og peber. Rør rundt, og lad linserne køle af. Tænd ovnen på 175°. Skær rabarberne i skrå skiver, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend rabarberskiverne i honning, og bag dem møre i ca. 10 minutter. Afkøl.
 
2. HVIDVINSDAMPET TORSK: Del torskefileten i 4-6 ens stykker. Pil løget, skær det i skiver, og steg det i smør i en gryde, der kan tåle at komme i ovnen, og som har tilhørende låg. Tag gryden af blusset, når løgskiverne er gennemsigtige, og læg torskestykkerne ovenpå sammen med dild og laurbærblad. Skyl citronen, skær den i skiver, og anret dem oven på fisken. Kværn salt og peber over, og hæld hvidvin i gryden, så det netop dækker torsken. Læg låg på gryden, og sæt den i den 175° varme ovn i 25 minutter, indtil fisken falder fra hinanden, når du stikker til den.
 
3. FORÅRSLINSESALAT, FORTSAT: Skyl og tør de blandede salater. Knæk den træede bund af aspargesene, og kassér den. Læg aspargesene i en ren køkkenvask, og hæld 1 l kogende vand over, så de bliver blancherede. Lad aspargesene dampe af, og skær dem i skrå skiver. Rist mandlerne gyldne på en tør pande, og hak dem groft. Vend de afkølede linser sammen med salaten, og anret det på et fad. Top med asparges, rabarber, smuldret feta og mandler, og servér til den hvidvinsdampede torsk.
 
TIP: Har du ikke en gryde, der kan tåle at komme i ovnen, kan du stege løg på en pande, lægge dem i et fad med de resterende ingredienser og dække med alufolie.
 
 

 

Læs mere om: