Fredagspizza er et genialt koncept, hvor alle om bordet bliver mætte og glade. Her får du opskriften på hvid pizza med kartofler og bacon.
4 personer
DET SKAL DU BRUGE
3 dl lunkent vand
15 g gær
1 spsk. olivenolie
1½ tsk. salt
100 g groft mel, f.eks. speltmel, ølandshvede, grahamsmel eller fuldkornsdurum
Ca. 375 g hvedemel
Pizzafyld
4 porrer
1 spsk. smør til stegning
1½ tsk. tørret rosmarin
Salt og peber
200 g bacon i skiver
250 g kartofler
100 g cremefraiche 18 %
200 g revet mozzarella
Opskrift - sådan laver du hvid pizza med kartofler og bacon
Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt olie, salt og groft mel. Ælt til sidst hvedemelet i dejen lidt ad gangen, til dejen er glat og smidig.
Lad den hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.
Pizzafyld: Skyl og rens porrerne grundigt, og skær dem i skiver. Steg dem i smør på en pande ved middelvarme i 3-4 minutter, til de er bløde.
Krydr med ½ tsk. rosmarin og lidt salt, og tag panden af varmen.
Skær baconskiverne i mindre stykker, og steg dem let gyldne på en tør pande. De skal dog ikke steges helt sprøde endnu!
Lad baconstykkerne dryppe af på fedtsugende papir på en tallerken.
Skrub kartofler. Skær dem i tynde skiver, gerne på et mandolinjern.
Tænd ovnen på 250° varmluft, og sæt 2 bageplader i ovnen, så de bliver varmet godt op.
Del dejen i 2 lige store stykker. Rul hvert dejstykke tyndt ud med en kagerulle på hver sit ark bagepapir.
Smør et tyndt lag cremefraiche på de 2 pizzabunde, og krydr med salt og peber.
Fordel mozzarella, porrer, kartofler og bacon oven på pizzaerne, og krydr med 1 tsk. rosmarin, salt og peber.
Træk pizzaerne over på de varme bageplader, og bag dem i ovnen i 10-12 minutter, til de er gyldne og gennembagte. Servér straks.