Hovedretter

Hummus-skåle med auberginebåde og sprøde kikærter

Her serveres hummus i skåle, pyntet med sprøde kikærter, bagt aubergine, saftige granatæblekerner og ærteskud. Her får du opskriften på hummus-skåle med auberginebåde og sprøde kikærter

Hummus-skåle med auberginebåde og sprøde kikærter 

Tid: 30 minutter. Ovntid: 30 minutter
Antal personer: 4 
 
DET SKAL DU BRUGE
2 auberginer
2 spsk. olivenolie
salt
4 arabiske fladbrød eller pitabrød
1 bdt. ærteskud
½ granatæble
 
 
HUMMUS
2 dåser kikærter
½ dl tahin
2 spsk. olivenolie
saft af 1 citron
3-4 fed hvidløg
3 tsk. stødt spidskommen
salt
1 dl vand
 
SPRØDE KIKÆRTER
1 dåse kikærter
1 spsk. olivenolie
1 tsk. stødt spidskommen
salt
 
 

Opskrift - sådan laver du hummus-skåle med auberginebåde og sprøde kikærter 

 
1. Tænd ovnen på 200°. Skyl auberginerne, og skær dem i lange både. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med olie, og drys med salt. Bag auberginefritterne i ovnen i ca. 30 minutter, indtil de er gyldne i overfladen.
 
2. SPRØDE KIKÆRTER: Hæld vandet fra kikærterne, skyl dem, og tør dem i et rent viskestykke, inden de hældes på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend dem i olie, spidskommen og salt, og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter, til de er sprøde.
 
3. HUMMUS: Hæld vandet fra kikærterne, og skyl dem. Blend kikærter, tahin, olie, citronsaft, pressede hvidløg, spidskommen og salt sammen i en foodprocessor eller minihakker. Tilsæt gradvist vand, indtil det har opnået den ønskede konsistens. Smag hummussen til.
 
4. Lun ganske kort fladbrødene i ovnen. Fordel hummussen i skåle, og pynt med ærteskud, auberginebåde, granatæblekerner og sprøde kikærter.