Hovedretter

Hot suppe med portobello og nudler

Ugens mandagsopskrift er hot suppe med protobello og nudler. Få opskriften her

Hot suppe med protobello og nudler til 2 personer (25 min)

Super nem og enkel suppe. Er du vegetar, kan du udelade fiskesauce og evt. smage til med lidt miso, soja eller salt.
 
INGREDIENSER
1 spsk. finthakket ingefær
2 fed hvidløg, hakkede
2 tsk. finthakket citrongræs (1 stilk)
1 spsk. rød karry (eller efter smag)
lidt olie
8-10 dl grøntsagsbouillon eller vand
2 spsk. fiskesauce
saft af ½-1 lime
2 tsk. sukker
 
FYLD
3 portobellosvampe i skiver
100 g grønne bønner
lidt olie
salt
kogte nudler
½ bundt forårsløg, snittede
1 håndfuld mynte
 
Opskrift - sådan laver du hot suppe med protobello og nudler
 
1. Sautér ingefær, hvidløg, citrongræs og rød karry i lidt olie i en gryde, uden at det tager farve. Kom bouillon eller vand på, og kog op. Smag til med fiskesauce, lime og sukker, og lad det hele simre i 5-10 minutter.
 
2. Steg svampene i lidt olie på en varm pande. Damp bønnerne i et par minutter i saltet vand.
 
3. Anret nudler, svampe, bønner, forårsløg og mynte i to store skåle, og hæld den varme suppe over. Servér straks.
 
TIP: Suppen er også skøn med kylling i.