Hovedretter

Hjemmelavet pasta

Den hjemmelavede pasta smager ret godt, og du får en grundopskrift her, som kan bruges til alle slags pasta



Hjemmelavet pasta - grundopskrift til 4 personer

Ingredienser:
300 g durumhvedemel (kaldes også pastamel)
200 g tipo 00 (fintmalet italiensk hvedemel)
5 æg
3-4 spsk. koldt vand

Sådan laver du hjemmelavet pasta

1. Bland melet, og kom det i en skål, eller lav en bunke af melet på bordet, med en fordybning i. Pisk æg og vand sammen, og bland det i melet. Pisk med en gaffel, så det fordeles i melet, eller ælt det grundigt sammen på et melstrøet bord. Dryp lidt olie på dejen, og pak den i film.

2. Læg den køligt i ½ time. Del portionen i 2-3, og rul hver ud for sig til lange plader. Husk mel, så de ikke klistrer sammen - men dejen må heller ikke bliver for tør.

3. Skær ud i bånd efter ønske til sidst. Husk igen godt med mel, hvis pastaen skal gemmes. Både dej og pasta skal opbevares i køleskab, da der er æg i.

Prøv også: Pasta med laks