Helstegt kylling med pancetta og ristede jordskokker
Hovedretter

Helstegt kylling med pancetta og ristede jordskokker

Pancettaen giver ekstra smag til kyllingen og holder på saften. Let at lave og smager helt fantastisk. Her får du opskriften på helstegt kylling med pancetta og ristede jordskokker

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 1 t
Tid i alt: 1 t og 30 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

1 kylling
1 løg
500 g blandede svampe
1 kg jordskokker
1 håndfuld salvie
olivenolie til stegning
salt og friskkværnet peber
150 g pancetta

TIL SERVERING

1 håndfuld salvie
1 bakke rucola

Opskrift - sådan laver du helstegt kylling med pancetta og ristede jordskokker 

 

1. Tænd ovnen på 200°. Tag kyllingen ud af køleskabet. Pil løget, og skær det i både. Rens svampene, og skær dem i grove skiver. Skræl jordskokkerne, og skær dem i grove skiver. Hak salvie fint. Fordel løg, svampe, jordskokker og salvie i et stort ovnfast fad eller en lille bradepande. Vend det i en smule olie, og krydr med salt og peber. Smør kyllingen ind i en smule olie, og krydr godt med salt og peber. Læg dernæst pancetta over kyllingen, så det dækker hele brystet og lårene. Læg kyllingen oven på jordskokkerne i fadet, og bag retten i ovnen i ca. 1 time, til kyllingen er gennemstegt, og jordskokkerne er møre.
 
2. SERVERING: Drys kylling og grønt med salvie, og servér med skyllet rucola.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Julefrikadeller med kartofler og appelsinsalat – Få opskriften her

Tirsdag: Lun quinoasalat med labneh, æg og ristede gulerødder – Få opskriften her

Onsdag: Perlebygotto ned grønkål og svampe – Få opskriften her

Torsdag: Græskarsuppe med krebsehaler – Få opskriften her