Anders Schønnemann
Hovedretter

Hakkebøf med bagt græskar, kartofler og dukkah

Ugens onsdagsopskrift er hakkebøf med bagt græskar, kartofler og dukkah. Få opskriften her

Hakkebøf med bagt græskar, kartofler og dukkah til 2 personer (40 min)

Dukkah er et mellemøstligt krydderdrys, der egentlig bruges til at dyppe olivenolie-vædet brød i. Men det er fantastisk til masser af andre ting, f.eks., som her, på bagte grøntsager.
 
INGREDIENSER
½ græskar (fra mandag)
500 g små kartofler
lidt olivenolie
salt
 
DUKKAH
50 g mandler, hakkede
2 spsk. sesamfrø
1 spsk. knust spidskommen
½ tsk. cayennepeber
 
BØFFER
400 g hakket oksekød
olivenolie
salt og peber
 
ENDVIDERE
lidt plukket mynte
citronbåde
 
Opskrift - sådan laver du hakkebøf med bagt græskar, kartofler og dukkah
 
1. Fjern kerner og skræl fra græskarret. Skær kødet i skiver. Skrub kartoflerne, og skær dem i mundrette stykker. Vend begge dele med olivenolie og salt, og bag dem ved 200° i ca. 40 minutter, til de er møre.
 
2. Rist mandlerne på en tør, varm pande i 1-2 minutter. Tilsæt sesamfrø, og rist i yderligere 1 minuts tid. Kom spidskommen og cayenne på, og tag indholdet af panden. Lad det køle af.
 
3. Form imens kødet til 2-4 bøffer, og steg dem i olivenolie på en varm pande. Krydr med salt og peber.
 
4. Anret de bagte grøntsager med dukkah og mynte, og servér straks til hakkebøfferne med citronbåde on the side.
 
TIP: Har du ekstra dukkah, kan du bruge den som drys på en salat eller i en mild suppe.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

MANDAG: Pasta med græskar og salvie - Få opskriften her

TIRSDAG: Cæsar med blomkål og kylling - Få opskriften her

TORSDAG: Bagt ørred med ristet blomkål - Få opskriften her

FREDAG: Svinekoteletter med salsiccia-stuffing og salvie - Få opskriften her