Hovedretter
Hakkebøf med bagt græskar, kartofler og dukkah
Ugens onsdagsopskrift er hakkebøf med bagt græskar, kartofler og dukkah. Få opskriften her
Torsdag, 19. december 2013 - 8:00 - af Louisa Lorang, Foto: Anders Schønnemann
Hakkebøf med bagt græskar, kartofler og dukkah til 2 personer (40 min)
Dukkah er et mellemøstligt krydderdrys, der egentlig bruges til at dyppe olivenolie-vædet brød i. Men det er fantastisk til masser af andre ting, f.eks., som her, på bagte grøntsager.
INGREDIENSER
½ græskar (fra mandag)
500 g små kartofler
lidt olivenolie
salt
DUKKAH
50 g mandler, hakkede
2 spsk. sesamfrø
1 spsk. knust spidskommen
½ tsk. cayennepeber
BØFFER
400 g hakket oksekød
olivenolie
salt og peber
ENDVIDERE
lidt plukket mynte
citronbåde
Opskrift - sådan laver du hakkebøf med bagt græskar, kartofler og dukkah
1. Fjern kerner og skræl fra græskarret. Skær kødet i skiver. Skrub kartoflerne, og skær dem i mundrette stykker. Vend begge dele med olivenolie og salt, og bag dem ved 200° i ca. 40 minutter, til de er møre.
2. Rist mandlerne på en tør, varm pande i 1-2 minutter. Tilsæt sesamfrø, og rist i yderligere 1 minuts tid. Kom spidskommen og cayenne på, og tag indholdet af panden. Lad det køle af.
3. Form imens kødet til 2-4 bøffer, og steg dem i olivenolie på en varm pande. Krydr med salt og peber.
4. Anret de bagte grøntsager med dukkah og mynte, og servér straks til hakkebøfferne med citronbåde on the side.
TIP: Har du ekstra dukkah, kan du bruge den som drys på en salat eller i en mild suppe.