Hovedretter

Hakkebøf med bagt græskar, kartofler og dukkah

Ugens onsdagsopskrift er hakkebøf med bagt græskar, kartofler og dukkah. Få opskriften her

Hakkebøf med bagt græskar, kartofler og dukkah til 2 personer (40 min)

Dukkah er et mellemøstligt krydderdrys, der egentlig bruges til at dyppe olivenolie-vædet brød i. Men det er fantastisk til masser af andre ting, f.eks., som her, på bagte grøntsager.
 
INGREDIENSER
½ græskar (fra mandag)
500 g små kartofler
lidt olivenolie
salt
 
DUKKAH
50 g mandler, hakkede
2 spsk. sesamfrø
1 spsk. knust spidskommen
½ tsk. cayennepeber
 
BØFFER
400 g hakket oksekød
olivenolie
salt og peber
 
ENDVIDERE
lidt plukket mynte
citronbåde
 
Opskrift - sådan laver du hakkebøf med bagt græskar, kartofler og dukkah
 
1. Fjern kerner og skræl fra græskarret. Skær kødet i skiver. Skrub kartoflerne, og skær dem i mundrette stykker. Vend begge dele med olivenolie og salt, og bag dem ved 200° i ca. 40 minutter, til de er møre.
 
2. Rist mandlerne på en tør, varm pande i 1-2 minutter. Tilsæt sesamfrø, og rist i yderligere 1 minuts tid. Kom spidskommen og cayenne på, og tag indholdet af panden. Lad det køle af.
 
3. Form imens kødet til 2-4 bøffer, og steg dem i olivenolie på en varm pande. Krydr med salt og peber.
 
4. Anret de bagte grøntsager med dukkah og mynte, og servér straks til hakkebøfferne med citronbåde on the side.
 
TIP: Har du ekstra dukkah, kan du bruge den som drys på en salat eller i en mild suppe.
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

MANDAG: Pasta med græskar og salvie - Få opskriften her

TIRSDAG: Cæsar med blomkål og kylling - Få opskriften her

TORSDAG: Bagt ørred med ristet blomkål - Få opskriften her

FREDAG: Svinekoteletter med salsiccia-stuffing og salvie - Få opskriften her