Gyros-kyllingespyd med pitachips og tzatziki
Hovedretter

Gyros-kyllingespyd med pitachips og tzatziki

Gyroskrydderi er en græsk krydderiblanding, der er helt fantastisk som marinade til kylling. Her får du opskriften på gyros-kyllingespyd med pitachips og tzatziki

Forberedelsestid: 30 min
Tilberedelsestid: 10 min
Tid i alt: 40 min
Antal personer: 4

DET SKAL DU BRUGE

500 g kylling i strimler
2 spsk. gyroskrydderi
8 grillspyd
salt og peber
2 spsk. olivenolie

TZATZIKI

1 agurk
1 tsk. salt
2 fed hvidløg
3 dl græsk yoghurt 10 %
½ citron
peber

PITACHIPS

4 pitabrød
2 spsk. olivenolie

TIL SERVERING

125 g blandet grøn salat

Opskrift - sådan laver du gyros-kyllingespyd med pitachips og tzatziki

 
1. Vend kyllingestrimlerne i gyroskrydderi, salt, peber og olie, og lad det trække i køleskabet i mindst 1 time.
 
2. TZATZIKI: Skyl agurken, og riv den groft. Drys med en smule salt, og afdryp agurken i en sigte. Pil og pres hvidløg, og rør det sammen med yoghurt, citronsaft og peber. Pres den sidste væde fra agurken med hænderne, og vend agurken i yoghurten.
 
3. PITACHIPS: Tænd ovnen på 200°. Flæk pitabrødene, og skær dem i trekanter. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og pensl med olie. Bag dem i ca. 10 minutter, til chipsene er sprøde.
 
4. Sæt kyllingekødet på spyd. Steg spyddene på en grill eller pande, til kyllingen er gennemstegt. Servér med tzatziki, pitachips og grøn salat.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Sushi med rejer og asparges - Få opskriften her

Tirsdag: Burger med edamame-bøf og chilimayo - Få opskriften her

Torsdag: Koteletter med grøn bulgursalat - Få opskriften her

Fredag: Pasta med luksus-bolognese - Få opskriften her