Hovedretter

Gulerodstærte med bacon

Ristede gulerødder smager herligt. Her får de selskab af bacon, feta og valnødder i en sund tærtebund. Her får du opskriften på gulerodstærte med bacon

Gulerodstærte med bacon 

Tid: 40 minutter. Ovntid: 1 time
Antal personer: 4
 
DET SKAL DU BRUGE
½ kg gulerødder
1 spsk. olivenolie
1 knsp. salt
100 g bacon
5 æg
1 dl cremefraiche 18 %
salt og friskkværnet peber
100 g feta
50 g valnødder
 
 
TÆRTEBUND
250 g finvalsede havregryn
1 tsk. salt
1 æg
1 æggehvide
½ dl olivenolie
½ dl vand
1 tærteform, 24 cm i diameter
 
 
 

Opskrift - sådan laver du gulerodstærte med bacon 

 
1. Tænd ovnen på 175°. Skræl og flæk gulerødderne. Vend dem med olie og salt, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i 20 minutter, til de er møre.
 
2. TÆRTEBUND: Blend havregryn til fint mel i en foodprocessor. Tilsæt salt, æg, æggehvide og olie, og blend til en smuldret dej. Tilsæt gradvist vand, til dejen hænger sammen. Rul den ud med en kagerulle mellem 2 ark bagepapir. Fjern det øverste bagepapir, og beklæd formen med bagepapir nederst og tærtedej øverst. Tryk dejen på plads med fingrene, og prik den med en gaffel. Bag den i ovnen i 10 minutter.
 
3. Skær bacon i tern, og steg dem sprøde på en tør pande. Afdryp på fedtsugende papir. Pisk æg, cremefraiche, salt og peber sammen i en skål. Tilsæt bacon og 50 g smuldret feta, og fordel det over den forbagte tærtebund. Top med de bagte gulerødder, drys med valnødder, og smuldr de sidste 50 g feta på tærten. Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter, til æggemassen er fast.