Hovedretter

Grydestegt landkylling med røsti og rosenkål

Klassisk bistroret, som tager lidt ekstra tid, fordi kyllingen steges hel.

Grydestegt landkylling med røsti og rosenkål til 6 personer

INGREDIENSER

1 stor landkylling, 1½-2 kg
salt og friskkværnet peber
2 spsk. olivenolie + 1 spsk. smør
2 æbler
2 løg
2 fed hvidløg
3 kviste timian
3-4 laurbærblade
3 dl hønsebouillon
2 dl hvidvin
 
RØSTI
500 g selleri og kartofler
1 løg
2 æg
salt og friskkværnet peber
olie til stegning
 
ROSENKÅL MED PERSILLE
800 g rosenkål
2 spsk. olivenolie til stegning
1 bundt bredbladet persille
skal og saft af 1 usprøjtet citron
4 spsk. olivenolie
salt og friskkværnet peber
 
Opskrift - sådan laver du Grydestegt landkylling med røsti og rosenkål 
 
1. Krydr kyllingen udvendig og indvendig med salt og peber. Opvarm olie og smør i en stegegryde, som også kan gå i ovnen. Brun kyllingen på alle sider, og læg den så på et bræt.
 
2. Skær æbler og løg i både. Hak hvidløg og timian groft. Stop så meget løg, æbler, hvidløg og timian som muligt ind i kyllingen. Læg kyllingen tilbage i gryden sammen med laurbærblade og den resterende timian, løg og æbler. Hæld hønsebouillon og hvidvin over kyllingen. Læg låg på gryden, og steg kyllingen i en 200° varm ovn i ca. 90 minutter. Tag kyllingen op af gryden, og partér den i mindre stykker. Si saucen, og kog den lidt ind.
 
3. Røsti: Skræl og riv rodfrugterne. Skær løget i fine små terninger. Rør de revne rodfrugter med løg, æg, salt og peber. Opvarm en pande med rigelig olie. Form små flade røstier, og steg dem i 5-6 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde. Læg dem på fedtsugende papir.
 
4. Rosenkål med persille: Skær bunden af rosenkålene, og fjern de yderste blade. Skyl dem i et dørslag. Steg dem i olie på en pande i 3-4 minutter. Vend godt rundt hele tiden. Hæld rosenkålene i en skål. Skyl og hak persillen. Riv skallen af citronen. Pres saften fra citronen. Rør citronskal og citronsaft sammen med olie, salt og peber. Vend rosenkålen med dressing og friskhakket persille.
 
Til forret og dessert anbefaler vi:
 
FORRET: Hummersuppe med cognac - få opskriften her

DESSERT: Citrontærte med marengs - få opskriften her