Grov spinattærte med laks og pinjekerner
Hovedretter

Grov spinattærte med laks og pinjekerner

Tærten kan fyldes med hvad som helst, men kombinationen af spinat og laks er helt vidunderlig. Her får du opskriften på en grov spinattærte med laks og pinjekerner

Forberedelsestid: 25 min
Tilberedelsestid: 45 min
Tid i alt: 1 t og 10 min
Antal personer: 4

GROV TÆRTEBUND

100 g grahamsmel
50 g havregryn
25 g hvedemel
½ tsk. salt
3 spsk. olie
1 spsk. cremefraiche 18 %
Ca. ½ dl koldt vand
1 tærteform, ca. 24 cm i diameter

SPINATFYLD

300 g frisk spinat
1 tsk. olie til stegning
200 g fersk laksefilet
1 potte dild
3 æg
½ dl cremefraiche 18 %
200 g hytteost
½ usprøjtet citron
½ tsk. tørrede chiliflager
Salt og peber
30 g pinjekerner

Opskrift - sådan laver du grov spinattærte med laks og pinjekerner 

 
1. Grov tærtebund: Tænd ovnen på 200°. Bland grahamsmel, havregryn, hvedemel og salt i en skål. Rør olie og cremefraiche i. Tilsæt koldt vand lidt ad gangen, til dejen er ensartet og jævn. Tryk dejen ud i en smurt tærteform med fingrene, så dejen dækker formens bund og kanter. Prik tærtebunden med en gaffel, og forbag den i ovnen i 10 minutter.
 
2. Spinatfyld: Skyl og tør spinaten. Steg spinaten i olie i en gryde i få minutter, til den falder sammen. Skær laks i tern. Hak dild fint. Pisk æg, cremefraiche, hytteost og hakket dild sammen, og krydr blandingen med fintrevet citronskal, chiliflager, salt og peber.
 
3. Fordel spinat og laks i den forbagte tærtebund, og hæld æggeblandingen over. Drys med pinjekerner. Bag spinattærten i ovnen i 35 minutter, til den er gennembagt, og æggemassen er fast. Spis den varm eller lun, evt. med en fyldig salat til.
 

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Kylling i karry med æble og spidskålssalat - Få opskriften her

Onsdag: One pot-pasta med tomater, chorizo og basilikum - Få opskriften her

Torsdag: Ærtesuppe med bacon og ærteskud - Få opskriften her

Fredag: Klassisk lasagne med blandet grøn salat - Få opskriften her