GROV TÆRTEBUND
100 g grahamsmel
50 g havregryn
25 g hvedemel
½ tsk. salt
3 spsk. olie
1 spsk. cremefraiche 18 %
Ca. ½ dl koldt vand
1 tærteform, ca. 24 cm i diameter
SPINATFYLD
300 g frisk spinat
1 tsk. olie til stegning
200 g fersk laksefilet
1 potte dild
3 æg
½ dl cremefraiche 18 %
200 g hytteost
½ usprøjtet citron
½ tsk. tørrede chiliflager
Salt og peber
30 g pinjekerner
Opskrift - sådan laver du grov spinattærte med laks og pinjekerner
1. Grov tærtebund: Tænd ovnen på 200°. Bland grahamsmel, havregryn, hvedemel og salt i en skål. Rør olie og cremefraiche i. Tilsæt koldt vand lidt ad gangen, til dejen er ensartet og jævn. Tryk dejen ud i en smurt tærteform med fingrene, så dejen dækker formens bund og kanter. Prik tærtebunden med en gaffel, og forbag den i ovnen i 10 minutter.
2. Spinatfyld: Skyl og tør spinaten. Steg spinaten i olie i en gryde i få minutter, til den falder sammen. Skær laks i tern. Hak dild fint. Pisk æg, cremefraiche, hytteost og hakket dild sammen, og krydr blandingen med fintrevet citronskal, chiliflager, salt og peber.
3. Fordel spinat og laks i den forbagte tærtebund, og hæld æggeblandingen over. Drys med pinjekerner. Bag spinattærten i ovnen i 35 minutter, til den er gennembagt, og æggemassen er fast. Spis den varm eller lun, evt. med en fyldig salat til.
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Mandag: Kylling i karry med æble og spidskålssalat - Få opskriften her
Onsdag: One pot-pasta med tomater, chorizo og basilikum - Få opskriften her
Torsdag: Ærtesuppe med bacon og ærteskud - Få opskriften her
Fredag: Klassisk lasagne med blandet grøn salat - Få opskriften her