Hovedretter

Grov porretærte med skinke og feta

Tærtedejen til porretærten er baseret på groft rugmel og giver en sprød og smagfuld bund til porrefyldet. Her får du opskriften på en dejlig grov porretærte

En god porretærte er altid nem og lækker aftensmad, og sådan en porretærte med grovtærtedej er også dejligt sund - især når du serverer en god salat til din porretærte.

Porretærte er rigtig lækker hverdagsmad, når aftensmaden bare skal være nem. Men du kan også servere porretærte som forret. Skær evt. din porretærte ud, og server den i portioner, så dine gæster ikke kommer til at spise sig mætte i den lækre porretærte.

Grov porretærte med skinke og feta til (slowfood)

INGREDIENSER

GROV MØRDEJ
80 g koldt smør
50 g rugmel
100-120 g hvedemel
1 lille æg
1 spsk. vand
tørrede bønner til formen
 
FYLD TIL PORRETÆRTE
3 æg
½ dl mælk
200 g græsk yoghurt
2 porrer
150 g kogt skinke
salt og friskkværnet peber
100 g feta
 
GRØN SALAT
1 romainesalat
lidt olivenolie, citronsaft, salt og peber.
 

Opskrift - sådan laver du grov porretærte med skinke og feta

1. Smuldr små terninger af smørret godt sammen med melet. Saml dejen med sammen pisket æg og vand. Stil dejen til at hvile i køleskabet ca. 30 minutter.
 
2. Rul dejen ud i 3 mm’s tykkelse på et meldrysset bord, og læg den i en smurt tærteform (30 cm i diameter). Skær dejen til i kanterne, og prik dejen med en gaffel. Læg bagepapir over dejen, og fyld op med tørrede bønner, så glider dejen ikke ned ad siderne i formen. Bag tærtebunden i en 200° varm ovn i ca. 12 minutter, til kanten er let gylden. Fjern bønnerne og bagepapiret, og bag tærtebunden videre i ca. 3 minutter, så den bliver jævnt gylden.
 
3. Fyld til din porretærte: Pisk æg, mælk og yoghurt godt sammen. Rens porrerne; skær dem i tynde skiver, og fordel dem over den forbagte bund. Drys med skinke-
stykker, hæld æggeblandingen over, smuldr feta over, og krydr med salt og peber. Bag din porretærte i ovnen ved 200° i 25 minutter.
 
4. Servér den grove porretærte med salat vendt med lidt olie, citronsaft, salt og peber.
 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Perlespelt med kylling, gedeost og æbler - Få opskriften her

Bøf med hvedekerner og bagte græskar - Få opskriften her

Sojamarineret andebryst med nøddesalat og fuldkornsris - Få opskriften her

Pasta med tun, tomatsauce og pinjekerner - Få opskriften her