Hovedretter

Grøntsagssuppe med quinoa og hjemmelavet pesto

Sæt en lækker suppe på bordet, som sender dagens indtag af grøntsager helt i top. Her får du opskriften på en lun og lækker grøntsagssuppe med quinoa og hjemmelavet pesto

Grøntsagssuppe med quinoa og hjemmelavet pesto til 4 personer

Tid: 30 minutter

DET SKAL DU BRUGE
200 g grønne bønner
2-3 stilke bladselleri
1 fennikel
2 spsk. solsikkeolie til stegning
2 spsk. tørret oregano
4 spsk. tomatpuré
400 g quinoa
1½ l hønsebouillon
 
PESTO
½ bundt basilikum
1 fed hvidløg
30 g pinjekerner
30 g parmesan
2 spsk. vand
2 spsk. olivenolie
salt
 
TIL SERVERING
pinjekerner
frisk timian
groft brød
 
PRØV OGSÅ: Vild med grøntsagssuppe? Så prøv også en dampende vintersuppe med bønner - få opskriften her
 

Opskrift - sådan laver du grøntsagssuppe med quinoa og hjemmelavet pesto

 
1. Skyl og nip bønnerne, og skær dem i stykker på ca. 3 cm. Rens bladselleri, og skær stilkene i 1 cm tykke skiver. Rens fennikel, og skær den i grove stykker. Varm olien op i stor gryde, og tilsæt oregano. Steg kort. Tilsæt de rensede grøntsager, og steg i nogle minutter. Tilsæt tomatpuré, quinoa og varm bouillon, og lad suppen koge under låg i 25 minutter, til grøntsager og quinoa er møre. Tilsæt evt. lidt ekstra bouillon, hvis suppen er for tyk.
 
2. PESTO: Nip bladene af basilikummen. Pil hvidløgsfeddet. Kør alle ingredienserne til pestoen sammen til en grov masse i en blender eller minihakker.
 
3. SERVERING: Hæld suppen i portionsskåle, og top med pesto, pinjekerner og frisk timian. Spis brød til.
 
TIP: Lav en mere enkel suppe ved at udelade quinoa og bruge lidt mindre bouillon.
 
 

Få indkøbslisten til hele ugen her

 

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Mandag: Oksekød med broccoli, sorte bønner og nudler - Få opskriften her

Tirsdag: Lime-kylling med tomatsalat og groft brød - Få opskriften her

Onsdag: Paneret fisk i tacoskaller - Få opskriften her

Fredag: Svinemørbrad med fuldkornspasta, feta og avocado - Få opskriften her